winis Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Witajcie !!! Padł mi ściemniacz lampki podsufitki w jaki sposób go naprawić i ile to kosztuje i gdzie takie coś naprawią??? Nissan Terrano II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Padł mi ściemniacz lampki podsufitki Przecież już zakładałeś temat na ten temat. Jeszcze raz - w całej produkcji R20, czyli Terrano 2, nie było cały czas jedno i to samo rozwiązanie sterowania tej lampki. Czy twoje Terrano zostało wyprodukowane w jakimś roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winis Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 2001 rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Padł mi ściemniacz lampki podsufitki Jest taka skrzyneczka przy bezpiecznikach pod kierownicą - TCU (Time Control Unit) i jej awaria jest prawdopodobnie przyczyną. Ten 'procesorek' steruje jeszcze ogrzewaniem tylnej szyby, centralnym zamkiem, pilotem i może jeszcze czymś tam. W zależności od dokładnego okresu produkcji, wyposażenia oraz regionu przeznaczenia, było tego kilka odmian. Także jakbyś gdzieś dostał używkę, ale o niezgodnych oznaczeniach to nie montuj, bo bałaganu można narobić. Lokalizacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winis Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 a kto to może naprawić??? a jak szukać używki to na co patrzeć??? w razie jak bym znalazł i zainstalował to muszę programować pilota??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 a kto to może naprawić??? Według producenta tego się nie naprawia. Może elektronik coś tam znajdzie. a jak szukać używki to na co patrzeć??? Numer części, 10 znakowy. w razie jak bym znalazł i zainstalował to muszę programować pilota??? Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winis Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 a jak programuje się pilota :?: :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Numer części, 10 znakowy. Tutaj masz przykład numeru katalogowego części. 28450-2F907. W drugiej części numeru jest przynajmniej jedna litera. TCU dość dawno nie widziałem, także nie pamiętam układu oznakowania. Zobacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.