Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] 2,2 DI - czy to rozrząd?

herson

Rekomendowane odpowiedzi

Szybki opis, przy gwałtownym ruszaniu i przyspieszaniu, na 1 i 2-ce, słychać ( wydaje się z prawej strony silnika, patrząc z fotela kierowcy ) jakby dodatkowy warkot czy coś w rodzaju, nie do końca, metalicznego dźwięku. Czy to związane jest z łańcuchem rozrządu? jakieś napinacze?

Jakieś sugestie przed wizytą u mechanika, żeby nie dać się nabić w butle?

moze byc ciezko stwierdzic nie slyszac tego dzieku. niestety te silniki maja wadliwe rozrzady i czesty temat około 2500zł

Gość mariusz113

najszybciej to sam napinacz hydrauliczny(ten u góry) jest w nim oring który lubi się zużyć, jest to na szczęście standartowy wymiar jak masz jakieś pojęcie o mechanice i i jeśli jest to faktycznie dzwięk od rozrządu to mając go na wierzchu bez problemu sam go wymienisz. Pozdrawiam. nowy napinacz dostępny tylko w ASO 370 zł.a oring jakieś 2zł.

• 4 miesiące temu...

witam :!!: Czy ktoś mógłby mi powiedzieć na ile km jest przewidziany rozrząd w almerze ,bo słyszałem że może być dożywotni .Kupiłem auto z 2000 roku niby jest ok ale chciałbym wiedzieć.Proszę o odpowiedź jak ktoś się orientuje,z góry dzięki.

Opcja SZUKAJ działa na forum. Teoretycznie jest dożywotni, praktycznie, bywa róznie. Zależy od wielu czynników, dbałości o auto, porządny olej itp itd. Forumowicze mówią, jak słychać to wymieniać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...