herson Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Szybki opis, przy gwałtownym ruszaniu i przyspieszaniu, na 1 i 2-ce, słychać ( wydaje się z prawej strony silnika, patrząc z fotela kierowcy ) jakby dodatkowy warkot czy coś w rodzaju, nie do końca, metalicznego dźwięku. Czy to związane jest z łańcuchem rozrządu? jakieś napinacze? Jakieś sugestie przed wizytą u mechanika, żeby nie dać się nabić w butle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTI Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 moze byc ciezko stwierdzic nie slyszac tego dzieku. niestety te silniki maja wadliwe rozrzady i czesty temat około 2500zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusz113 Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 najszybciej to sam napinacz hydrauliczny(ten u góry) jest w nim oring który lubi się zużyć, jest to na szczęście standartowy wymiar jak masz jakieś pojęcie o mechanice i i jeśli jest to faktycznie dzwięk od rozrządu to mając go na wierzchu bez problemu sam go wymienisz. Pozdrawiam. nowy napinacz dostępny tylko w ASO 370 zł.a oring jakieś 2zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zygi 77 Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 witam :!!: Czy ktoś mógłby mi powiedzieć na ile km jest przewidziany rozrząd w almerze ,bo słyszałem że może być dożywotni .Kupiłem auto z 2000 roku niby jest ok ale chciałbym wiedzieć.Proszę o odpowiedź jak ktoś się orientuje,z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Opcja SZUKAJ działa na forum. Teoretycznie jest dożywotni, praktycznie, bywa róznie. Zależy od wielu czynników, dbałości o auto, porządny olej itp itd. Forumowicze mówią, jak słychać to wymieniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.