Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zalozenie obrotomierza,jak?

Gość kaktusiorr

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kaktusiorr

Witam.

wiem,ze dawno temu watek byl mielony...i w zasadzie, gdyby nie ten watek, to bym sie nie zdecydowal na podmiane licznika w K11 '94.

Auto mam 1.0..a licznik kupilem z 1.3...wszystko od razu pasowalo, swiecilo jak nalezy...tylko pozbylem sie kontrolki ABS, bo ja ABS nie posiadam, a swiecila.

Zalozylem na tarcze metalowe ringi...wyglada to super....no ,ale obrotomierz wciaz nie dziala...sprawdzilem...pin 2 we wtyczce mam podpiety...a to on daje sygnal podobno na obrotomierz. No i zonk...bo teraz nie wiem, sygnal nie dochodzi z ECU, czy tez obrotomierz jest walniety? Mozna jakos sprawdzic, czy wskazowka sie wychyla?

Wczoraj caly wieczor sie bawilem w odkrecanie ECU...i na marne...w wiazce jest tyle kabli,ze za chiny bym nie znalazl sygnalu :/

Wiem, ze mozna szukac impulsu przy rozdzielaczu...i tak jest najszybciej chyba....no ale gdzie to wtedy podlaczyc?..jesli wypne wtyczke, to licznik nie bedzie chyba krecil i tak, bo potrzebuje + i -...a tego pinu nr 2 tez nie jestem pewny :(

Jak to ugryzc? ma ktos dobry sposob, zeby najpierw wiedziec gdzie podac licznikowi sygnal...uwczesniej jakos go sprawdzjac,ze jest ok...a dwa...czy rzeczywiscie sygnal znad wtyczki jakiejsc znad rozdzielacza wystarczy?

pozdrawiam :)

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...