Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K10] zawieszenie jak to z nim jest?

Gość motorek4612

Rekomendowane odpowiedzi

Gość motorek4612

witam. otóż mam jeszcze jedno pytanie które mnie nurtuje. zawieszenie naszej micry jest bardzo miękkie. amorki sprawdzałem i maja jeszcze po 75% sprawności. fajnie to wszystko jeździ tylko podczas jazdy odnoszę wrażenie ze tył auta pływa, jest strasznie nie stabilny. sprawdzałem ostatnio czy aby luzów nie ma i wydaje sie być wszystko ok.co zrobić żeby mikruś nie pływał i czy u was tez tak jest?pozdro :)

na ostatnim badaniu diagnostycznym moje amorki wykazywały podobne parametry jednak po ich zdemontowaniu okazało się że sikają olejem na wszystkie strony :P więc postanowiłem zamontować KYB gazowe :D w połączniu z progresywymi sprężynami -35mm autko zrobiło się sztywniejsze i lepiej się prowadzi zwłaszcza w zakrętach :D

Gość motorek4612

no tak .sprawdzając organoleptyczne przez ucisk tyłu auta to mi sie wydaje że nie trzyma zawiecha z tyłu ale patrząc na wydruk nie ma sie czego czepić,podejdę dzisiaj do sklepu i zobaczę po ile stoją amorki na tył to może zmienię. dzięki za odpowiedź snafu pozdro.

Kolego żebyś sobie niepotrzebnych kosztów nie narobił ;) Niech obejrzy to jakiś mechanik zanim kupisz nowe amory ;)

Niech Ci ktoś pobuja auto lekko przód tył i na boki (tył auta) i obejrzyj sobie wahacze z tyłu, czy nie latają za bardzo na gumach... Nie wiem jak w K10, ale w K11 zawieszenie z tyłu jest bardzo kiepsko rozwiązane...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...