maniek Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Co to jest rezystor powietrza ? W Almerze N15 z silnikiem 1.4 benzynowym znajduje się tuż za akumulatorem, a pod początkiem dolotu powietrza taka czarna skrzynka - owy rezystor. Co to jest ? I czy mogę to przewiercić, bo chciałem do tego przykręcić oprawkę bezpiecznika ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Jedyne co mi sie nasuwa na myśl to przepływomierz. Radzę nie wiercić dziur w obudowie przepływki bo zaboli po kieszeni... pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Nie, raczej przepływomierz to to nie jest. Natomiast dochodzi do tego rurka pionowa od dolotu powietrza i tyle. Foto - czerwonymi strzałkami oznaczone miejsce tego rezystora : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 To jest tzw. puszka rezonansowa i nie radze ci robić w niej otworów bo może to mieć poważny wpływ na prace silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 no dobra, to w taki razie rozstawiam to w spokoju. A tak przy okazji to za co ona jest odpowiedzialna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.