Gość Arek00 Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 przepraszam że nie użyłem tagu w temacie ale nie mam pojęcia jaki wstawić (nie mój samochód) koleżanka poprosiła mnie o wymianę radia. po wyciągnięciu starego stwierdziłem że głośniki chyba nie były do końca podłączone tak jak powinny. dziwnym wydał mi się także fakt że były tylko 3 pary przewodów od głośników. podłączone są dwie z nich czyli tylko dwa przednie i została jedna wolna para ale przecież do jednej nie podłączę dwóch tylnych głośników. czy ktoś ma może opisane kolory przewodów od poszczególnych głośników? na schematach które znalazłem w wątku o instrukcji nie było zaznaczonych kolorów. samochód to nissan sunny LX 2.0 rok 1995 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skażony Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 kładź nowe kable - te oryginalne zostaw i kładz nowe 30 min pracy - suniak rozbiera sie i składa jak lego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vilix Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Pewnie i tak ale dla laika ktory nigdy nie naprawial samochodu wymiana przewodow moze byc nie doogarniecia pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skażony Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Pewnie i tak ale dla laika ktory nigdy nie naprawial samochodu wymiana przewodow moze byc nie doogarniecia pozdro uwierz mi że piszę to na podstawie swoich doznań - robiłem coś takiego poraz pierwszy w życiu i byłem w WIELKIM szoku jak niesamowicie sprawnie mi to poszło. I żeby nie było, nie należę do do ludzi "lotnych" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 kładź nowe kable - te oryginalne zostaw i kładz nowe30 min pracy - suniak rozbiera sie i składa jak lego i tu potwierdzam w 100%...zrobiłem dziś eksperyment i podłączając radio, wpiąłem woofery z półki w oryginalne przewody od instalacji i ilość basu, który dawał głośnik można porównać z tym co daje tweater...czyli ZERO. Jak pociągnąłem nową instalację na bazie kabla beztlenowego...niebo a ziemia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.