Gość hoduck Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Witam wszystkich. Od kilku dni jestem posiadaczem almery. Chce wymienic plyny, ale nie wiem ile ich wchodzi. Interesuje mnie glownie olej silnikowy, bo o przekladniowym znalazlem na forum: 2,7-2,8l. Z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Słabo szukałeś - max 3,5l zazwyczaj 3,2l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hoduck Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 dzieki wilelkie ziutek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 wystarczy 3L ja wlewałem 2,8-2,9 i było max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tombolot Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 3,5 to już "pod same jajka" u mnie do właściwego stanu oleju wystarczy niecałe 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hoduck Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 dzieki chlopaki, zobaczymy jak to u mnie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość power_bit Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 w 1.6 16v wlazły mi 4 literki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 power_bit, sam tyle wlales czy mechanik powiedzial ze tyle weszlo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 max 3,5l zazwyczaj 3,2l 3,2 wg instrukcji do N15 1.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość power_bit Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Dzwoniłem do znajomego mechanika powiedział "cztery literki wejdą" no i wlazły. Gdy spuściłem olej, odkręciłem filtr wszystko ładnie zleciało, potem założyłem nowy filterek, nalałem olej do maks na miarce, odpaliłem bo wiadomo, że część oleju zniknie poprzez napełnienie filtra oleju, wlałem resztę 4L karnisterka i jest dokładnie maksimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 To dziwne bo jak mialem p10 z ga16 to troche ponad 3l i bylo pod max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tombolot Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 fakt - u mnie też nie wejdzie 4, wymieniałem olej w listopadzie. 3,5 zawsze jest max aż pod sam korek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 3,5 zawsze jest max aż pod sam korek. dobrze rozumiem, że zalałeś olej pod sam korek? :zdziw: ...czy się tylko przejęzyczyłeś i chodziło o max na bagnecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tombolot Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 no na bagnecie wszystko jedno, zalany po same jajka :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 sorki, że się pytałem ale kurcze różni ludzie po świecie biegają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hydysz Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 do mojej n15 1,4 16v z 99roku wchodzi 3,5litra i na bagnecie jest max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olgi Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 3,5 litra to max dla 1,4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Tu macie artykuł, który potwierdza, że lepiej mniej oleju niż więcej, nadmiar jest szkodliwy: http://www.motofakty.pl/artykul/ile_oleju_w_silniku.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nitty Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Witam Dzis zmienilem olej w mojej 1,4l. Filtr wzialem jakis japonski nazwy nie pamietam (jest niebieski) i olej Castrol Magnatek 10W40. Oleju weszlo ok 2,7l i jest na 3/4 na bagnecie. Wymienilem tez przewody napieciowe. Zauwazylem ze silnik zaczal pracowac inaczej jakby rozniej ale musze jeszcze troche pojezdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi