x-wilku-x Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Witam! Czy normalna jest sytuacja, za przy nowym sprzegle linka musi byc naciagnieta (podkrecona) praktycznie na maksa, zeby nie bylo duzego luzu na pedale? Zawsze wydawalo mi sie, ze w miare zuzywania sie sprzęgla linke sie podciaga, a nie popuszcza. Czy w takim razie w miare zuzywania sie sprzegla pojawia sie wiekszy opor na lapie sprzegla i trzeba linke popuszczac a nie podciagac ? pozdrawiam Michal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniels Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Pierwsze słyszę Może sie mylę ,ale jak nie będzie wogole luzu to usmażysz sprzęgło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli27 Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 x-wilku-x kto ci takich farmazonów naopowiadal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 x-wilku-x musi byc ok 15-20 mm luzu Nie trzeba się zbytnio przejmować mm. Pamiętaj, żeby tak podkręcić linkę żeby sprzęgło brało przy końcu. (Tzn. jak pedał przy górze to zaczyna jechać) :diabel2: :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-wilku-x Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 No to nie juz nie wiem o co chodzi z tym sprzeglem. U mnie bierze ok 1/3 wysokosci od podlogi. Dziwi mnie tylko to, ze mimo maksymalnego naciagniecia linki (koniec gwintu!!!) jest dosyc duzy luz na sprzegle. Mechanik twierdzi, ze tak ma byc i w miare jak sie sprzeglo bedzie zuzywalo linke trzeba bedzie popuszczac. Czy tzn, ze wowczas bedzie wiekszy opor na pedale sprzegla? Zglupialem z tego wszystkiego. Dzieki wszystkim za zainteresowanie. pozdrawiam wilku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Zawsze wydawalo mi sie, ze w miare zuzywania sie sprzęgla linke siepodciaga, a nie popuszcza. Czy w takim razie w miare zuzywania sie sprzegla pojawia sie wiekszy opor na lapie sprzegla i trzeba linke popuszczac a nie podciagac ? Spróbuj wyczuć wciskając pedał sprzęgła jak pracuje docisk... A jeśli chcesz w praktyce poznać o co chodzi z linką to popuść ją aż będziesz miał minimalny luz na lince. Wsiądź do auta i zobacz jak wciskając pedał jak pracuje docisk. Jeśli zdaje się, że ok to odpalaj i próbuj ruszyć, ustal kiedy zaczyna ruszać. ...... Podczas pracy linka sprzęgła zużywa się i wyciąga ..- dlatego trzeba ja podciągać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.