Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J30] Progi

Gość Jayo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie powiedzcie mi co najlepiej zrobić z progami. Po tej zimie boje się już podnosić samochód na podnośniku, tak bardzo mu zgniły progi. Jest na nich wiele pryszczy, a w niektórych miejscach mogę palcem zrobić dziurę :|

jak to najlepiej naprawić, czy wymienić całe progi jeśli można dostać lub poratować jak tylko mogę i założyć może jakieś plastikowe nakładki na to, tak jak widziałem w innych samochodach?

siema , najlepiej jest wymienic całe progi , jezeli nie ma w sklepie motoryzacyjnym no sciągnięcia , to są zakłady dorabiające profile. przynajmniej w gdyni jest;]

plastikowa nakładka nic nieda po za tym ze niebedziesz widział korozji

Jayo, daj nowe i po kłopocie, jak masz tak bardzo skorodowane to nie ma co rzeźbić w g... w mojej były wymieniane ale przed tym jak ją zakupiłem, także nie wiem ile to kosztuje, kolega Buschman wymieniał w J30, poszukaj jego profil i napisz pw, powie Ci ile płacił.

Pozdro !

Witam Cie

Z progami to nie jest tak latwo. Ja rok temu w mojej J30 wymienialem razem z czescia podlogi bo miejscami juz lezala na ulicy. Za ta przyjemnosc zaplacilem ok 1000 zl. Ok dlatego ze wymienili mi tez szybe i zabezpieczyli kawalek dachu (w miejscu gdzie sie laczy z szyba bo woda na leb mi sie juz lala) i razem wyszlo jakies 1400. Progow oryginalnych nie mieli dlatego najpierw wycieli kawalek progu na wzor i gdzies tam dorbiali a potem monotowali. Cala ta operacja trawala jakies 3 tyg. (Najdluzsze 3 tyg w zyciu:)

Osobiscie uwazam ze zaplacilem niewiele jak za taka robote. Tylko zeby nie bylo tak pieknie w miejscu gdzie wczesniej mialem dziure i mokro w aucie po naprawie (po wiekszym deszczu) dalej mialem mokro. Woda nie zbierala sie juz tak szybko ale jednak. Po wizycie z reklamacja i po wysluchaniu tego jak to bedzie ciezko teraz zrobic poprostu dostalem sie do tego miejsca od srodka i zakleilem to sylkikonem :] Do dzis odpukac zdaje egzamin. Co do tego kawalka dachu dalej zaczyna rdzewiec ale to juz jest pier**la do zrobienia. Tak wiec jak chcesz dluzej tym autem pojezdzic to tak czy siak musisz to zrobic inaczej bedziesz jezdzil jak Flinston ;)

• 2 tygodnie później...

jak dostane urlop to wezme sie za te progi, zaczne od przeczyszczenia tego wszystkiego i zobacze co z tego wyjdzie. moze faktczynie tylko czesc sie wymieni i wstawie nowa blache, tzn jak znajde dobrego blacharza ktory sie tego podejmie :)

Nie bylbym taki pewien. Zalez ile chcesz jeszcze sie bujac j30 i zalezy jak bardzo sa zgite. Ja mialem dziure z przodu i to dosc duza a oprucz tego z pod nadwozia odpadal dlugi na metr plat blachy (sita). Mimo ze z boku wygladalo ok to pod autem bylo tragicznie. Decyzja nalezy do Ciebie...

• 2 tygodnie później...

trzeba było zakonserwowac cały dół przy kupnie to nie byłoby problemu. Moja jest z 91r i podwozie dzieki temu jest idealne,łacznie z progami.

• 4 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...
Gość Patrol 260
Witam.

Mam pytanko... czy podobnie wygląda sprawa z progami do A32? bo mi też "troszke gniją" i nie wiem ile by to mogło kosztować?

Na 99% nie dostaniesz żadnych gotowych zamienników.