Gość maly86 Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 witam mam pytanko w moim aucie stylu w prawym kole cos stuka jak jade po nie rownosciach i nie wiekm co to jest myslalem ze to jest tapicerka albo siedzenia ale to nie to Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geniula1 Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 zapewnie coś w zawieszeniu. Jeśli jest to takie głuche pukanie to jakiś drązek ( są z tyłu jakieś drążki ?? ) jeśli jest to taki bardziej metaliczny stuk to amortyzator. Jesłi to jest amortyzator to powinien być też mokry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergiej Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 mam dokladnie to samo w sunny n14 3d w tylnym kole cos stuka ...wydaje mi sie ze to drozek ...stabilizator czy jak to sie tam nazywa ...jutro wjade na kanal obejrzec jak to wyglada i moze sie uda wymienic ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mi Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 maly86, mi stukały przeguby... niech posłucha fachowiec... oni potrafią "na słuch" ocenić, co to jest... bo mogą być i przeguby i drozek i amortyzator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergiej Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 przegub by chrupal raczej w czasie skrecania ...i nawet na rownej drodze a jak po nierownosciach puka to rzeczej cos z zawieszeniem ...to ja ide do garazu przyjrzec sie nisankowi bo przeglad blisko a kasy brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geniula1 Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 przegub by chrupal raczej w czasie skrecania ...i nawet na rownej drodze a jak po nierownosciach puka to rzeczej cos z zawieszeniem ...to ja ide do garazu przyjrzec sie nisankowi bo przeglad blisko a kasy brak Nie ma przegubów w micrze w tylnym kole chyba że masz napęd na tył a micra nie ma :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mi Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Nie ma przegubów w micrze w tylnym kole chyba że masz napęd na tył a micra nie ma :oops: przepraszam... nie doczytałam... ale przyznaj, ze szyfrem pisał stylu ... :one: przegub by chrupal raczej w czasie skrecania przy skręcaniu bardziej, ale moje chrupaly nawet na prostej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Longers Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 jak głuche pukanie to mozliwe ze łączniki stabilizatora sa do wymiany u mnie jest to samo ale nie moge sie zebrac zeby wymienic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 łączniki stabilizatora sa do wymiany W 1,0 nie ma takiego bajeru ale nie wiemy jaki model ma autor postu... Głuchy stukot wywołują wybite tuleje drązków reakcyjnych. U mnie piekielnie głośne stuki wywoływało odwrotne zamontowanie podkładki dociskającej górną poduszkę amortyzatora (jacyś specjaliści wymieniali poprzedniemu właścicielowi amorki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.