baniaczek136 Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 witam posiadam nissana sunny n14 1,6 benz 94r problem jest taki ze na niskich i wysokich obrotach przerywa nie przepala swiec są czarne z poczatku ma ssamiu chodził dobrze potem jak sie rozgrzał to przerywał a teraz juz jak jest zimny to przerywa prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafek Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 A ten sunny na gazniczku jest?? Najlepiej zaczac od aparatu zapłonowego i jakie jest ustawienie zapłonu, no i zajrzec do gaznika! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baniaczek136 Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 auto jest na wtrysku do aparatu zagladałem iskre ma na wszystkich kablach zmieniłem swiece i kable zapłon jest dobrze ustawiony bo byłem na ustawieniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafek Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 A wyczysciłes wszystkie powieszchnie stykowe w aparacie bo czasami moga zasniedziec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baniaczek136 Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 wszystkie styki przeczysciłem probowałem nawet wymienic kondensator i dalej tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafek Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 A filtr paliwa masz dobry (czytsy) kiedy byl wymieniany bo troche dziwna sprawa, moze wtryskiwacze ale nie chce strzelac... pisales ze na ssaniu chodził dobrze czyli mieszanka byla bogata w paliwo a jak sie rozgrzel to lipa mozliwe ze nie dostaje ciut paliwka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baniaczek136 Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 filtr powietrza wymieniony z poczatku na ssaniu dobrze chodził ale teraz juz jak jest zimny to przerywa moim zdaniem to za bogatą dawke dostaje bo sa czarne swiece i czarny dym idzie z tłumika , bardzo duzo pali [ Dodano: Pią 21 Mar, 2008 21:30 ] moze podasz mi numer gg to pogadamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafek Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Chodziło mi raczej o filtr paliwa nie powietrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baniaczek136 Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 filtr paliwa nie wymieniałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafek Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Wlasnie, moje gg masz bo pisales juz do mnie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Może te kable wysokiego nie domagają, ile za nie dałeś? najtańsze zamienniki trafiają się fajansiarskie.... Opisz dokładnie jak to przerywanie sie odbywa. Odpalasz silnik, czy pracuje normalnie, równo jak nie dodajesz gazu? czy przerywa jak pracuje na "luzie" czy podczas jazdy. Jak nie domaga elektryka tzn. świece, przewody, kopułka etc... silnik nie pracuje prawidłowo ECU wykrywa to więc ciśnie więcej paliwa :!: i stąd czarne świece. Więc więcej szczegółów potrzeba. [ Dodano: Nie 23 Mar, 2008 08:34 ] Możesz jeszcze podmienić inne "pewne" świece. Ale najpierw zrób tak: Odpal silnik, jeśli nie gaśnie to sprawdzisz sam, jeśli gaśnie to niech ktoś ci pomoże. Jak silnik pracuje, zdejmuj po kolei przewody ze świec.... Np. zdejmujesz pierwszy z prawej jeśli wystąpi pogorszenie pracy to zakładasz z powrotem i jesteś pewny, że ten gar pracuje. Po kolei robisz to samo każdym, może znajdziesz ten, który nie domaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baniaczek136 Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 to tak jak mówisz to żaden gar nie pracuje bo chodzi tak samo jak wyciągam przewody, dodam jeszcze ze na początku jak był zimny chodził dobrze , dopiero jak sie nagrzał to przerywał , a teraz to już na zimnym silniku zaraz po odpaleniu przerywa zastanawiam sie czy sąda lambda jest uszkodzona tylko nie wiem czy sąda jak jest zimna czy wysyła od razu sygnały czy dopiero po rozgrzaniu aha i z wydechu bardzo śmierdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Masz sondę 3-przewodową czyli jest podgrzewana - od razu wysyła syg. do ecu. [ Dodano: Nie 23 Mar, 2008 11:27 ] Może paliwo jakieś kiepskie zatankowałeś skoro kata nie ma a śmierdzi. to tak jak mówisz to żaden gar nie pracuje bo chodzi tak samo jak wyciągam przewody Nie spada z obrotów jak zdejmiesz kabel z 1 świecy? Musi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur062 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Wydaje mi się iż masz złe dawkowanie paliwa. Przede wszystkim sprawdż sondę lambda. Najlepiej test komputerowy ECU. Wyjdzie wszystko.Za dawkowanie paliwa odpowiada czujnik temperatury ( sprawdzić ), lecz to nie ten który odpowiada za wskazanie temp. na zegarze. 1.Czujnik temperatury 2.Sonda lambda Więcej przy monowtrysku nic nie odpowiada za skład paliwa zimny/ciepły silnik. Nie biorę pod uwagę uszk. ECU.Mało prawdopodobne Pozdr. Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baniaczek136 Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 przed chwilą sprawdzałem na zimnym silniku odłączałem po kolei kable od świec i wszystkie gary chodzą po odłączeniu zmniejszaj a sie obroty a z rury kopci na czarno [ Dodano: Nie 23 Mar, 2008 12:07 ] a gdzie ten czujnik sie znajduje aha diagnozowałem go i pokazało mi ze jest uszkodzony przepływomierz ale nie jestem pewny na 100% bo ja od niego wyciągałem kostkę podczas pracy silnika i komputer mógł zapamiętać teraz błąd [ Dodano: Nie 23 Mar, 2008 13:31 ] gdzie ten czujnik temperatury sie znajduje i jak go mogę sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli27 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 baniaczek136 ile ty tych tematów zalożyleś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafek Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 baniaczek136 Moze powiesz jak tam autko, doszedles juz co jest nie tak???? Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 padła przepływka, pisał w innym temacie [ Dodano: Pon 21 Kwi, 2008 22:15 ] http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=40298 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi