Gość Belzebub Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Dodam tylko komentarz dot. " OSRAM -NightBraker" : NIE KUPOWAĆ !!! Światło normalne (nic szczególnego), natomiast żywotność to tragedia (dokładnie jak kolega wspopmniał) : u mnie przejechane niecałe 5000-6000 km w ciagu 4 miesięcy -najpierw padła jedna, a po dwóch dniach druga żarówka. Za ok 55zł WOGÓLE się nie opłaca!! Teraz sprawdzę Philips Power2Night Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Dołączę swoją opinię dot OSRAM -NightBraker Niedawno chwaliłem jak ładnie świecą założyłem je chyba w marcu lub kwietniu - nigdy nie zapalałem samochodu z włączonymi światłami dbałem o to by jak najdłużej działały. Od wczoraj jedna już padła : pewnie za parę dni padnie druga odnośnie przebiegu to około 6 - 7 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Belzebub Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Zdecydowałem się na Tungsram'y +60% -szczerze polecam: 1) ładnie świecą (jasno) 2) mozna przeczytać że nie spalają się tak szybko 3) cena : 20zł (a nie jak konkurencja 50zł) -od razu kupięłm 2 komplety żeby mieć spokój na min rok (koszt 45zł za 4 żarówy ) 4) NIe warto inwestować w drogie żarówki bo : są drogie (50-70zł), a szybko padają (wymiana min. 2 razy w roku!!) 5) TUNGSRAM !!!! -CENA + JASNOŚĆ + ŻYWOTNOŚĆ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Ja chyba tez je kupie. Mam nadzieje że się dłużej naciesze no i są polowe tańsze :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Miałem tung+60 - faktycznie bardzo przyzwoite. Działały rok potem padły jedna za drugą. Teraz mam jakies standartowe i różnica jest znacząca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Belzebub Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Miałem tung+60 - faktycznie bardzo przyzwoite. Działały rok potem padły jedna za drugą. Teraz mam jakies standartowe i różnica jest znacząca.. Rozumiem że ta różnica na korzyść innych (lepszych) niż standardowe (czyt. np. Tungsramy) ? Ktoś wcześniej pisał że większość żarówek o większej mocy np +60% mają taki sam ale odwrotny współczynnik do zużycia -tj. +60% więcej mocy = +60% szybciej się przepali. Kiedy kupowałem żarówki widziałem także Tungsramy STANDART, cena około 15zł -ciekawe jaką te mają żywotność? Obecnie jeżdze na Tungsram Megalight +60% (20zł), wcześniej jak pisałem Osram NightBraker (marna żywotność i sroga cena). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość satanic_mantra Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Rozumiem że ta różnica na korzyść innych (lepszych) niż standardowe (czyt. np. Tungsramy) ? Ktoś wcześniej pisał że większość żarówek o większej mocy np +60% mają taki sam ale odwrotny współczynnik do zużycia -tj. +60% więcej mocy = +60% szybciej się przepali. Kiedy kupowałem żarówki widziałem także Tungsramy STANDART, cena około 15zł -ciekawe jaką te mają żywotność? Obecnie jeżdze na Tungsram Megalight +60% (20zł), wcześniej jak pisałem Osram NightBraker (marna żywotność i sroga cena). Pozdrawiam ma ktoś może te najnowasze?? ŻARÓWKI TUNGSRAM H4 MEGALIGHT ULTRA+90% z tego co wyczytałem, to chyba faktycznie warto te tungsramy kupić. za taką śmieszną kasę w porównaniu do innych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 A ja mam najzwyklejsze H4 i już 25 tysięcy świecą bez problemów i lepiej nie trzeba. Moim zdaniem żaródki +60%, +90% itp to głupota bo bradziej się grzeją, sa większym obciążeniem dla starej jeżeli mowa o N15 instalacji elektrycznej i do tego moga powodować zniszczenie odbłyśnika w lampie, poza tym po co wymieniac żarówki co poł roku Dodam jeszcze że często oślepiaja jadących z przeciwka - to już z doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kojak85 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Co do wydzielania mocy to aż tak bym nie powiedział. Przecież obie są 55/60W i więcej nie wydzielą. Są wykonane inaczej i otrzymuje się bielsze światło. Wiadomo, że nie wytrzymają tyle co standard, ale w nocy lepiej widać. Ja na zwykłych stwierdzam, że szału nie ma. Jeździłem Corollą z jakimiś Philipsami i było lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi