Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Jak sie sprawdzają takie żarówki?

Gość bandi_n15
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dodam tylko komentarz dot. " OSRAM -NightBraker" :

NIE KUPOWAĆ !!! Światło normalne (nic szczególnego), natomiast żywotność to tragedia (dokładnie jak kolega wspopmniał) : u mnie przejechane niecałe 5000-6000 km w ciagu 4 miesięcy -najpierw padła jedna, a po dwóch dniach druga żarówka. Za ok 55zł WOGÓLE się nie opłaca!!

Teraz sprawdzę Philips Power2Night ;)

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

Dołączę swoją opinię dot OSRAM -NightBraker

Niedawno chwaliłem jak ładnie świecą założyłem je chyba w marcu lub kwietniu - nigdy nie zapalałem samochodu z włączonymi światłami dbałem o to by jak najdłużej działały. Od wczoraj jedna już padła :(: pewnie za parę dni padnie druga

odnośnie przebiegu to około 6 - 7 tyś

Zdecydowałem się na Tungsram'y +60% -szczerze polecam:

1) ładnie świecą (jasno)

2) mozna przeczytać że nie spalają się tak szybko

3) cena : 20zł (a nie jak konkurencja 50zł) -od razu kupięłm 2 komplety żeby mieć spokój na min rok (koszt 45zł za 4 żarówy ;) )

4) NIe warto inwestować w drogie żarówki bo : są drogie (50-70zł), a szybko padają (wymiana min. 2 razy w roku!!)

5) TUNGSRAM !!!! -CENA + JASNOŚĆ + ŻYWOTNOŚĆ !!! :D

Miałem tung+60 - faktycznie bardzo przyzwoite. Działały rok potem padły jedna za drugą. Teraz mam jakies standartowe i różnica jest znacząca..

Rozumiem że ta różnica na korzyść innych (lepszych) niż standardowe (czyt. np. Tungsramy) ?

Ktoś wcześniej pisał że większość żarówek o większej mocy np +60% mają taki sam ale odwrotny współczynnik do zużycia -tj. +60% więcej mocy = +60% szybciej się przepali.

Kiedy kupowałem żarówki widziałem także Tungsramy STANDART, cena około 15zł -ciekawe jaką te mają żywotność? Obecnie jeżdze na Tungsram Megalight +60% (20zł), wcześniej jak pisałem Osram NightBraker (marna żywotność i sroga cena).

Pozdrawiam

• 10 miesięcy temu...
Gość satanic_mantra

Rozumiem że ta różnica na korzyść innych (lepszych) niż standardowe (czyt. np. Tungsramy) ?

Ktoś wcześniej pisał że większość żarówek o większej mocy np +60% mają taki sam ale odwrotny współczynnik do zużycia -tj. +60% więcej mocy = +60% szybciej się przepali.

Kiedy kupowałem żarówki widziałem także Tungsramy STANDART, cena około 15zł -ciekawe jaką te mają żywotność? Obecnie jeżdze na Tungsram Megalight +60% (20zł), wcześniej jak pisałem Osram NightBraker (marna żywotność i sroga cena).

Pozdrawiam

ma ktoś może te najnowasze?? ŻARÓWKI TUNGSRAM H4 MEGALIGHT ULTRA+90% z tego co wyczytałem, to chyba faktycznie warto te tungsramy kupić. za taką śmieszną kasę w porównaniu do innych...

A ja mam najzwyklejsze H4 i już 25 tysięcy świecą bez problemów i lepiej nie trzeba. Moim zdaniem żaródki +60%, +90% itp to głupota bo bradziej się grzeją, sa większym obciążeniem dla starej jeżeli mowa o N15 instalacji elektrycznej i do tego moga powodować zniszczenie odbłyśnika w lampie, poza tym po co wymieniac żarówki co poł roku :P Dodam jeszcze że często oślepiaja jadących z przeciwka - to już z doświadczenia.

Co do wydzielania mocy to aż tak bym nie powiedział. Przecież obie są 55/60W i więcej nie wydzielą.

Są wykonane inaczej i otrzymuje się bielsze światło.

Wiadomo, że nie wytrzymają tyle co standard, ale w nocy lepiej widać.

Ja na zwykłych stwierdzam, że szału nie ma. Jeździłem Corollą z jakimiś Philipsami i było lepiej.