Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] słaba almera

Gość przemek8808

Rekomendowane odpowiedzi

Gość przemek8808

Witam wszystkich.

Kupiłem almerkę 99r.2.0 diesel,jak na moje jest dosyć słaba na 1-3 biegu ok,natomiast 4-5 czuje się coś takiego jak by powietrze w gazie,strasznie wolno przyspiesza,tym bardziej pod górę jak by brakowało jej mocy.

Wymieniłem wszystkie filtry i oleje,ale dalej to samo.

Czytałem o egr nie wiem jednak,gdzie jest ono umiejscowione w silniku.

Jeśli mieliście podobny problem pomóżcie,dodam jeszcze,że zauważyłem na obrotomierzu, że jeśli włączę np.dmuchawę obroty delikatnie spadają.

Gość Mlody666

Wydaje mi się że gdzieś już odpowiadałem na tego posta ale odpowiem jeszcze raz.

Ten typ tak ma. Silnik 2.0 D jest mułowaty niesamowicie. Autko zaczyna się zbierać dopiero powyżej 2500 obrotów i to tez nie za specjalnie żwawo. Mi moim udało sie po ciężkich bulach osiągnąć 160 :D Miejsce pod noga jeszcze było ale drogi zabrakło.

Nie masz się co spodziewać przyśpieszeń od auta które katalogowo od 0 do setki przyśpiesza w 16,8 s :P

• 1 miesiąc temu...

Noo fakt to autko nie przyspiesza .. Jak napisał Młody666 budzi sie 2500obr/min ale 3000obr/min i znow zasypia :D ... Spalanie nie jest tragiczne ale jak patrze na 1,4 to wydaje sie być lepsza opcja. Miłego śmigania życze :diabel:

idzie sie przyzwyczaić ja dziś tak sie rozkręciłem że na zakręcie tył zaczął mnie wyprzedzać :P Pojeździsz to wyczujesz ja liczę spalanie na poziomie 7l ale pali mniej a jak w trasie to dużo mniej ;) A silnik kompletnie bezawaryjny i bezobsługowy , jedynie olej sie wymienia a w inną dziurkę tankuje :P Nie wybrzydza w paliwach, co wlejesz na tym pojedzie;) Ale ze świateł raczej pierwszy nie wystartujesz :!: :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...