wampir Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 W dniu dzisiejszym zmuszony byłem do odwiedzenia serwisu ze swoją P12. Po montażu spryskiwacza reflektora mechanik stwierdził że z intercoolera przecieka olej. Czy winą jest inercooler??? czy sprężaraka??? Jeżeli intercooler czy moze ktoś się orientuje czy pasuje od renówki (silnik ten sam), bo cena jest bardzo rózna w nissanie 3088pln a do renówki około 700-800. Mam nadzieje na jakąś pomoc ze strony klubowiczów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 zanim wymienisz co kolwiek sprawdź czy w przewodzie prowadzoncym od odmy jest olej jeśli tak to olej wyrzuca przez odma to normalne i nie ma się czym martwić ja mam to samo to nic groźnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazii666 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Typowe rozszczelnienie intercoolera Proponuje żebyś poszukał firmy i dorobił sobie cały metalowy i większy Problem na przyszłość zniknie ty zyskasz lepsze osigi i schłodzisz dodatkowo turbine koszt będzie ok 700-1500 zł Uszczelniać tego co masz sie nie za bardzo opłaca i jest ryzyko że długo nie wytrzyma podrawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Neotat Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 W dniu dzisiejszym zmuszony byłem do odwiedzenia serwisu ze swoją P12. Po montażu spryskiwacza reflektora mechanik stwierdził że z intercoolera przecieka olej.Czy winą jest inercooler??? czy sprężaraka??? Jeżeli intercooler czy moze ktoś się orientuje czy pasuje od renówki (silnik ten sam), bo cena jest bardzo rózna w nissanie 3088pln a do renówki około 700-800. Mam nadzieje na jakąś pomoc ze strony klubowiczów. Miałem podobny problem , intercooler z renówki nie pasuje mimo że wyglada identycznie - przewody są inaczej zamocowane. Kupiłem uzywany na allegro za 300 zł ( z gwarancja) - na razie chodzi jak złoto ( zrobiłem na nim 20 tys km). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrexus Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Witam wszystkich. Mam Primerę P12 1.9 dCi z 2003 roku. Intercooler odmówił posłuszeństwa i tu moje pytanie: czy przez cały okres produkcji w Primerach były takie same intercoolery? Pytam, bo wiem z doświadczenia, że w innych autach różniły się po różnych liftach itp.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.