Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12/WP12] Intercooler 1,9 dCi

wampir

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu dzisiejszym zmuszony byłem do odwiedzenia serwisu ze swoją P12. Po montażu spryskiwacza reflektora mechanik stwierdził że z intercoolera przecieka olej.

Czy winą jest inercooler??? czy sprężaraka???

Jeżeli intercooler czy moze ktoś się orientuje czy pasuje od renówki (silnik ten sam), bo cena jest bardzo rózna w nissanie 3088pln a do renówki około 700-800.

Mam nadzieje na jakąś pomoc ze strony klubowiczów.

zanim wymienisz co kolwiek sprawdź czy w przewodzie prowadzoncym od odmy jest olej jeśli tak to olej wyrzuca przez odma to normalne i nie ma się czym martwić ja mam to samo to nic groźnego

Typowe rozszczelnienie intercoolera Proponuje żebyś poszukał firmy i dorobił sobie cały metalowy i większy Problem na przyszłość zniknie ty zyskasz lepsze osigi ;) i schłodzisz dodatkowo turbine koszt będzie ok 700-1500 zł

Uszczelniać tego co masz sie nie za bardzo opłaca i jest ryzyko że długo nie wytrzyma podrawia

• 7 miesięcy temu...
W dniu dzisiejszym zmuszony byłem do odwiedzenia serwisu ze swoją P12. Po montażu spryskiwacza reflektora mechanik stwierdził że z intercoolera przecieka olej.

Czy winą jest inercooler??? czy sprężaraka???

Jeżeli intercooler czy moze ktoś się orientuje czy pasuje od renówki (silnik ten sam), bo cena jest bardzo rózna w nissanie 3088pln a do renówki około 700-800.

Mam nadzieje na jakąś pomoc ze strony klubowiczów.

Miałem podobny problem , intercooler z renówki nie pasuje mimo że wyglada identycznie - przewody są inaczej zamocowane. Kupiłem uzywany na allegro za 300 zł ( z gwarancja) - na razie chodzi jak złoto ( zrobiłem na nim 20 tys km). Pozdrawiam.

• 8 lat później...

Witam wszystkich. Mam Primerę P12 1.9 dCi z 2003 roku. Intercooler odmówił posłuszeństwa i tu moje pytanie: czy przez cały okres produkcji w Primerach były takie same intercoolery? Pytam, bo wiem z doświadczenia, że w innych autach różniły się po różnych liftach itp.
Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...