Gość lusowiak Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Witam wszystkich użytkowników X- trail. Piszę po raz pierwszy. Kupiłem X-traila 2005 r. diesel typ Elegant. I tu mam pytanie. Czy ktoś już rozszyfrował sprawę nawigacji? Chodzi mi o możliwość wgrania mapy Polski, informacji narratora po polsku, wymiany map na bardziej współczesne itp. Proszę o info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaw Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Link do tematu Xanavi w P12 Nawigacja w X-trail 2005 rowniez wymaga plyty Xanavi w wer. X6.0 - a tych jakos nie widac z mapami PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lusowiak Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 A może ktoś wie czy można wgrać w miejsce X6.0 nowszy program uruchamiający mapy z Polską t.j. obecnie dodawane do nowych modeli X-trail. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kg877 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...cz&start=35 tu temat jest opisany, pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skibip Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Mam pytanko: Czy można zamontować w X-ie fabryczną navigację ??? Chciałem zakupić fabryczną navi na Allegro. W ASO powiedziano mi , że nie ma takiej możliwości, gdyż jest to montowane tylko fabrycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalkaflowski Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Mam pytanko: Czy można zamontować w X-ie fabryczną navigację ??? Chciałem zakupić fabryczną navi na Allegro. W ASO powiedziano mi , że nie ma takiej możliwości, gdyż jest to montowane tylko fabrycznie... Moze i by sie dalo ale moim zdaniem jak jej do tej pory nie masz to nie warto. OK ladnie wyglada i jest kamera cofania - calkiem przydatna ,ale.. No wlasnie jest male ale - mapy sa bardzo slabe. W duzych miastach OK (pomijajac wpadki w Warszawie gdzie ulica jest podzielona na dwie czesci i system sie pogubil z numeracja ) Poza miastami glowne drogi rowniez OK ale juz mniejsze miejscowosci bardzo slabo i jakos system czesto prowadzi do nich dluzsza droga zamiast krotsza. Domyslam sie rowniez ze aktualizacje beda dosc drogie i z tego co mowili w salonie trzeba bedzie kupowac nowa plyte wiec tez spore utrudnienie ! Przemysl to powaznie ! Pozdrawiam Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skibip Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 tak, to prawda z tymi mapami... sam używam Automapy gdyż według mnie (a mniałem już TomTom, MapaMap, Navteq) jest najbardziej dokładna a i serwis Miplo daje wiele aktualizacji, myślałem jednak nad jakimś rozwiązaniem medialnym dla x-a dlatego pomyślałem o fabrycznej nawigacji... chodziło mi również o funkcje sterowania z kierownicy... Czy ktoś zna jakieś dobre rozwiązanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fans Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Witam. Kupiłem niedawno x-traila z rocznika 2004r. jest tam fabryczna navi, lecz nie ma płyty. Gdzie mogę dostać taką płytkę, żeby navigacja mi działała. Jaka to musi być płytką? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
browarekhh Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Witam. Kupiłem niedawno x-traila z rocznika 2004r. jest tam fabryczna navi, lecz nie ma płyty. Gdzie mogę dostać taką płytkę, żeby navigacja mi działała. Jaka to musi być płytką? Pozdrawiam Witam ! Podpinam się pod pytanie Fans'a - przede wszystkim ile taka płytka kosztuje ? Druga sprawa - czy ktoś z Was orientuje się czy istnieje możliwość przeprogramowania oprogramowania nawigacji fabrycznej i wgrania map polski na stałe do nawigacji bez konieczności wkładania płyty z mapami polski ? Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolanych Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Nawigacja dla Xanavi v6 - ht_tp://www.warezsklad.ru/15760-nissan-xanavi-x6.0-europe-v-dvdr-dl-2010g.html 6,94 Gb A na starej plytce bylo 5,15 Gb! Pozdro! Plyta u mnie dziala, ale nie moge' zmienic jezyk- mam tylko albo Francuzki, albo holederski...inne nie pokazuja sie nawet.. jak to zmienic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Przeniosłem do odpowiedniego działu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zaniak Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 (edytowane) Moim zdaniem kupując tak drogi sprzęt lepiej zainwestowac w bardziej uniwersalne urzadzenie na systemie operacyjnym winCE. Można w tym zainstalować wszystkie popularne systemy nawigacyjne: http://www.xsonic.pl/radia-samochodowe-radia-nawigacja-gps-c-8_78_312.html Na Allegro też tego jest trochę. Dobrze że w końcu pojawiły się alternatywne systemy nawigacji. I tak dedykowany pod samochody Nissan: Radio samochodowe V&S z DVD, GPS, TV dedykowane do Nissana Wyświetlacz - Typ: LCD-TFT, HD Digital - Rodzaj: Dotykowy (Touch-Screen) - Przekątna: 7" - Format obrazu: 16:9 - Rozdzielczość: 800 x 480 pikseli - Menu: Wielopoziomowe OSD Odtwarzacz DVD - Odtwarzane płyty: DVD, DVD-R, VCD, CD, CD-R, CD-RW - Odtwarzane formaty: MP3, WMA, MPEG-4, JPEG - Obsługa napisów: DivX, XviD - ID3 Tag: Tak, dla MP3 - Equalizer: Pop, Rock, Classic, Flat - System antywstrząsowy: Elektroniczny ESP (bufor danych) Tuner TV - Rodzaj tunera: Analogowy - Dodatkowo: Złącze na antenę zewnętrzną - Funkcja PIP: Tak (możliwość podglądu wybranego kanału telewizyjnego podczas oglądania telewizji) Tuner FM - Rodzaj: Analogowy - Zakresy: FM, AM - Programowanie stacji: Tak - Systemy: RDS z PI, PS, AF, TP, TA, EON, PTY - Wyszukiwanie stacji: Automatyczne, Ręczne (AUTO/MANUAL) Bluetooth - Funkcje: wybieranie numerów, odbieranie rozmów, zestaw głośnomówiący (funkcje dostępne z panelu użytkownika i z pilota) - Dodatkowo: Możliwość skopiowania kontaktów z telefonu na pamięć urządzenia Nawigacja GPS - Moduł: Wbudowany - Odbiornik: Wbudowany z możliwością podłączenia zewnętrznej anteny (w zestawie antena na magnes) - System operacyjny: Microsoft Windows CE 5.0 - Mapy: brak w zestawie (możliwość instalacji dowolnej mapy) - Certyfikaty: Certyfikat zgodności z AutoMapą Ogólne - Moc wyjściowa: 4 x 45W - Wzmocnienie dźwięku: Tranzystory MOSFET - Gniazda rozszerzeń: 2 x slot na karty pamięci SD (1 x mapy do nawigacji, 1 x multimedia) - Złącza: wyjście AV RCA, gniazdo na zewnętrzną antenę GPS, złącze mikrofonu do Bluetooth Specyfikacja modułu GPS - Procesor: 400MHZ - CMOS chip model No: Samsung S3C2440A-40 - Pamięć: 64 MB - Pamięć zewnętrzna: do 4 GB - Obsługiwane karty: SD - System operacyjny: WIN CE 5.0 CORE Magistrala CAN - Obsługa wyświetlacza na desce rozdzielczej - Pełne sterowanie z kierownicy Dedykowane do samochodów Nissan - Tiida - Bluebird - PALADIN - QASHQAI Zawartość zestawu - Radio V&S Nissan-CB - Pilot - Przyłącza Przewodów - Wewnętrzny odbiornik GPS - Oryginalne opakowanie - Instrukcja - Gwarancja 12 m-cy Aha - nie jestem związany z żadnym dystrybutorem sprzętu - wyrażam prywatną opinię !!! Edytowane 7 Sierpnia 2010 przez zaniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi