gienek32 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Witam Mam primierę 1.9 dci z 2005r jest jeszcee na gwarancji. Problem mojej primiery jest taki że na zimnym silniku są na wolnych obrotach takie dziwne wibracje, odczuwalne w środku samochodu mocno trzęsie, na zewnątrz słychać że pracuje niby równo. Po zgaszeniu na ciepłym już go nie trzęsie choć nie zawsze. W serwisie w Chorzowie sprawdzono na diagnostyce wtryski sprawne, poduszki sprawne, przepływomierz podmieniono sprawny, przeczyścili przepustnice i przeprogramowali komputer choć podobno było ok, a problem został. Spotkał się ktoś z podobnym problemem. Za wszelkie sugestie z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ły Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Podobny temat miałem A wiec tak spr. świece , dokładnie poduszki niech zobaczą a przedewszystkim podmiana na nowy filtr paliwa!!! + odpowietrzenie układu paliwowego. Mysle że to jest podstawą dla twojej usterki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek32 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Ale świece w dieslu? Z inne sugestie dzięki i proszę o dalsze Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek1000 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 M@łemu chodziło o swiece żarowe które są w dieslu. Możliwe że któraś jest wadliwa, chociaż to powinno wyść na komputerze. Ale spotkałem się z opiniami serwisantów, że komputer nie zawsze dobrze wskaże usterkę i mają zgryz w serwisie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ły Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Gienek twoim zdaniem nie ma świec żarowych w tym samochodzie?? bo ja mówię o takich. :!!: Jak to mówią wszystko jest możliwe jeśli ktoś Ci podpowiada a dalej nie sprawdzasz tego to Ci nikt na siłę pomagać nie będzie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek32 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Miałem temat ze świecami, świeciła mi czerwona kontrolka silnika ( zawodnienie filtra paliwa ), w serwisie mi go odwodnili ale problem się powtórzył, więc wszedłem na nasze forum i wyczytałem że to może być świeca i co się okazał jedna była uwalona więc wymieniłem i problem znikł. Sprawdzę jeszcze raz zobaczymy Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lubin Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Wimien wszystkie od razu nznowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek32 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Dziś odebrałem z serwisu poduszka była wybita, wibracje zniknęły . Za pomoc wszystkim wielkie dzięki !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martines32 Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 witam jaka to poduszka od skrzyni biegów bo ja mam podobny problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.