Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12/WP12] Wibracje silnika

gienek32

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Mam primierę 1.9 dci z 2005r jest jeszcee na gwarancji.

Problem mojej primiery jest taki że na zimnym silniku są na wolnych obrotach takie dziwne wibracje, odczuwalne w środku samochodu mocno trzęsie, na zewnątrz słychać że pracuje niby równo. Po zgaszeniu na ciepłym już go nie trzęsie choć nie zawsze.

W serwisie w Chorzowie sprawdzono na diagnostyce wtryski sprawne, poduszki sprawne, przepływomierz podmieniono sprawny, przeczyścili przepustnice i przeprogramowali komputer choć podobno było ok, a problem został.

Spotkał się ktoś z podobnym problemem.

Za wszelkie sugestie z góry dziękuje :)

Podobny temat miałem ;)

A wiec tak spr. świece , dokładnie poduszki niech zobaczą a przedewszystkim podmiana na nowy filtr paliwa!!! + odpowietrzenie układu paliwowego.

Mysle że to jest podstawą dla twojej usterki.

Pozdrawiam :)

Gość Jarek1000

M@łemu chodziło o swiece żarowe które są w dieslu. Możliwe że któraś jest wadliwa, chociaż to powinno wyść na komputerze. Ale spotkałem się z opiniami serwisantów, że komputer nie zawsze dobrze wskaże usterkę i mają zgryz w serwisie. Pozdrawiam

Gienek twoim zdaniem nie ma świec żarowych w tym samochodzie?? bo ja mówię o takich. :!!:

Jak to mówią wszystko jest możliwe :) jeśli ktoś Ci podpowiada a dalej nie sprawdzasz tego to Ci nikt na siłę pomagać nie będzie.

Pozdro

Miałem temat ze świecami, świeciła mi czerwona kontrolka silnika ( zawodnienie filtra paliwa ), w serwisie mi go odwodnili ale problem się powtórzył, więc wszedłem na nasze forum i wyczytałem że to może być świeca i co się okazał jedna była uwalona więc wymieniłem i problem znikł. Sprawdzę jeszcze raz zobaczymy :)

Pozdro

• 2 tygodnie później...
  • 5 lat później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...