Gość Glinuś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Wymieniłem ostatnio wszystkie tarcze i klocki-o niebo lepiej ale mam problem podczas hamowania słyszę stuk.Słyszałem że trzeba posmarować coś i smarem miedzianym i powróci płynność i niczego nie będzie słychać.W którym miejscu posmarować i czy trzeba zdemontować hamulce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tonek Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 przy nowych tarczach i klockach na początku słychać takie delikatne "pykanie", jakby klocek się dopasowywał do tarczy podczas hamowania. Jeżeli to taki masz dźwięk, to nie martw się, ustąpi. A co do smarowania, to nie wiem, ale przypomniał mi się dowcip: jak ci piszczą hamulce, to je smarem potraktuj..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Wczoraj wymieniłem tarcze i klocki z tyłu. Wkur...ło mnie że wydawały dziwny dźwięk podczas hamowania. Dzisiaj idę zamówić tarcze na przednie koła bo jest super. Moje nowe tarcze nie wydaja żadnych dźwięków. Mus jednak znów za jakiś czas tam zajrzeć bo tłoczki z tyłu fatalnie ciężko sie wkręcały :/ [ Dodano: Sro 02 Kwi, 2008 08:49 ] Słyszałem że trzeba posmarować coś i smarem miedzianym i powróci płynność i niczego nie będzie słychać Niczego nie smarowałem jedynie odtłuściłem tarcze benzyną. Co do tego stuku to może coś nie zostało dobrze dokręcone. Proponował bym tam zajrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Glinuś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Chodziło mi raczej o prowadnice przy klockach.A co do tego dowcipu to niezły pomysł na "powiększenie"garażu pomyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peryskop Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Wymieniłem ostatnio wszystkie tarcze i klocki-o niebo lepiej ale mam problem podczas hamowania słyszę stuk.Słyszałem że trzeba posmarować coś i smarem miedzianym i powróci płynność i niczego nie będzie słychać.W którym miejscu posmarować i czy trzeba zdemontować hamulce. własnie to robiłem w poniedziałek proste jak pipiii... zwalasz zacisk ,wyciągasz prowadnice(z przodu w primie musisz mieć odpowiedni klucz )czyścisz te prowadnice i smarujesz smarem miedziowym,możesz też posmarować (po wyczyszczeniu ) te miejsca gdzie klocek sie przesuwa i bedzie gitara !! :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Glinuś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Dzięki zaraz za to się biorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturcargo Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Wczoraj wymieniłem tarcze i klocki z tyłu. Wkur...ło mnie że wydawały dziwny dźwięk podczas hamowania. Yaroo a mozesz powiedziec jaki zestawik zalozyles?? Jaka tarcza i jaki klocek do tego? Dzieki;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Yaroo a mozesz powiedziec jaki zestawik zalozyles?? Jaka tarcza i jaki klocek do tego? Dzieki;-) Tarcze 90 zł szt. i klocki 80 zł komplet - wszystko TRW Lucas za tą cenę nie ma lepszych :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturcargo Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Yaroo - wilekie dzieki, chyba tez skusze sie na taki zestawik......pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Speeder Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Tarcze 90 zł szt. i klocki 80 zł komplet - wszystko TRW Lucas za tą cenę nie ma lepszych :one: Taki sam zestawik kupiłem na przód i powiem, że nie mało kosztował (330 zł) ale naprawdę warto, bez porównania do jakichś tandetnych klocków czy tarcz made in china Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Przód robię w ta sobotę tarcze na przód ( po wytargowaniu ) 95 zł klocki 85 zł :one: [ Dodano: Pią 04 Kwi, 2008 08:46 ] Również Lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość satanic_mantra Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 mój problem zaczyna się przy ostrym hamowaniu "do dechy". wydobywają się dziwne dźwięki i tak jakby "odbijało" mi pedał a auto sunie dalej.co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość don_martinez Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Objawy działającego ABS-u. Powstaje pytanie, czy powinien zadziałać w tej sytuacji. A jak u Ciebie ze stanem opon? Kiedyś miałem w Maximie nienajlepsze (za szerokie i trochę zużyte) i miałem ten sam objaw. Po wymianie opon na nowe i nieco węższe ustąpiło. Za mało podałeś informacji, hamowałeś na czarnym czy śniegu, stan opnon, rodzaj nawierzchni, napisz cos więcej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość satanic_mantra Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 na śniegu. opony nówki toyo snowproxes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość don_martinez Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 ABS się włącza, normalny objaw. Dodatkowo masz pewność, że działa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi