Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

200 SX

Gość Drejk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Byłem oglądnąć tego Nissanka.

Cena kusząca, jak myślicie w czym tam tkwi problem ??

A może już ktoś o niego pytał ?

Objawy takie jak napisane w aukcji.

Pracuje nie równo, dławi się i słaby.

http://www.allegro.pl/item336393671_nisaan...turbo_95r_.html

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

Gość EnDrIu WAWA
Witam.

Byłem oglądnąć tego Nissanka.

Cena kusząca, jak myślicie w czym tam tkwi problem ??

A może już ktoś o niego pytał ?

Objawy takie jak napisane w aukcji.

Pracuje nie równo, dławi się i słaby.

http://www.allegro.pl/item336393671_nisaan...turbo_95r_.html

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

Cena ciekawa, jeśli spód budy jest ok, podloznice nie sa spawane to ja bym go wzial(chociaz ten kwitniejacy kielich nie wrozy dobrze) nawet z zabitym silnikiem. Co do objawow...moze nieszczelny dolot, moze pompa nie pracuje jak powinna -> w kazdym razie znalezienie usterki nie bedzie latwe.

Gość EnDrIu WAWA
No i ten silnik, myślisz że się w topie ?
Ja bym go od razu wywalil zamontowal SR lub RB, ewentualnie zakułbym CA(jeśli auto nie ma być do driftu). Miałbyś stosunkowo tanio szybkie auto. Gdybym swojego nie znalazł to też bym własnie takiego kupił i zrobił tak jak napisałem powyżej.

Zamontowanie SR jest na zasadzie przełożenia czy trzeba robić jakieś kombinacje ?;>

Jaki jest koszt takiego silnika ewentualnie gdzie najlepiej taki znaleźć.

Sorki za takie pytania, może gdzieś już był ten temat.

Jak na razie jeżdżę CD20 więc o benzyniakach mam znikome pojęcie.

Dzięki Endriu za wskazówki.

Pozdrawiam.

Gość EnDrIu WAWA
Zamontowanie SR jest na zasadzie przełożenia czy trzeba robić jakieś kombinacje ?;>
Ponoć włożenie SR do s13 to żaden problem, natomiast trzeba trochę powalczyć z wiązką.

Co do cen: http://www.nissantech.pl/index.php?showtop...amp;#entry14406 (RB25, chociaz biorac cos od Czika to bym z 10 razy sprawdził), najlepiej popytaj sie Gela prowadzi warsztat gdzie do s13 zamontuje Ci SR, Rb itd. http://www.nissantech.pl/index.php?showuser=80

Do czego będziesz auto potrzebował? Ma być street, drift czy 1/4??

Generalnie zasugerowałem się ceną i dlatego pojechałem go obejrzeć. Od dawna myślałem nad 200setą jednak na taka w dobrym stanie finansów brak. Kasa się ciągle rozpływa :D Kupić takiego i pomału coś grzebać.

Do czego będziesz auto potrzebował? Ma być street, drift czy 1/4??
Ogólnie miało by to być auto do jazdy na co dzień. Myślę że 250KM to wystarczający max. Na 1/4 też lubię stanąć ale nic na poważnie, myślę że z taką mocą większość miejscowych autek zrobię :diabel:

Gość EnDrIu WAWA
Ogólnie miało by to być auto do jazdy na co dzień. Myślę że 250KM to wystarczający max. Na 1/4 też lubię stanąć ale nic na poważnie, myślę że z taką mocą większość miejscowych autek zrobię :diabel:
To jakbys go kupil to zostaw CA zrob porzadnie ten silnik i bedziesz zadowolony, Elmer ma podobna moc u siebie, jesli zrobisz z glowa( nowa pompa, IC, komp itd.) to ta moc bedzie bezpieczna. Zanim go kupisz koniecznie jedz na kanal i sprawdz podłogę oraz podluznice.

Jeszcze raz wielkie dzięki za to że jako jedyny podjąłeś temat :-)

Pojadę go obadać tak już dokładnie i zadecyduje, jak nie to na razie będę musiał się zadowolić 75KM w dieslu :D

Do zobaczenia w Borsku.

Pozdrawiam.

Gość EnDrIu WAWA
Jeszcze raz wielkie dzięki za to że jako jedyny podjąłeś temat :-)

Pojadę go obadać tak już dokładnie i zadecyduje, jak nie to na razie będę musiał się zadowolić 75KM w dieslu :D

Do zobaczenia w Borsku.

Pozdrawiam.

jak kupisz, czy nie kupisz daj znac:) i jak bedziesz mial jakies pytania odnosnie s13 to z checia sie podziele wiedza, jesli bede akurat wiedzial :)

Dzwoniłem do właściciela i otrzymałem informację że sprzedany.

Wydaje mi się to mało prawdopodobne, Pan coś kręcił.

No nic ... na razie zostaje CD20 ale nadejdzie czas :D :diabel:

PS: Endriu do zobaczenia w Borsku, objadę Cię swoim dieslem :D

Pozdrawiam.

za taka cene to sie nie dziwie ,że poszedł

tez kazdemu kto kupuje to auto a sie martwi o silnik mowie zeby kupil w miare zdrową blache i włożył tam np sR,

i za ok 12-13 tys mozesz miec auto nie do za....bania ,

ale ja glupi bylem ze sam tak nie zrobilem :)

heh no, ale i tak sie ciesze , że juz po remontcie , silniczek ładnie chodzi w koncu moge sie cieszyc w pełni posiadaniem Nyski :)

tylko jeszcze musze przewód olejowy dorwac bo cos moj kaleczy, a TurboKillersi nie działaja.. ehh a tam tyle ogloszen było