Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Jaki sterownik do centralnego zamka ??

Gość ZIELooNY

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem szczęśliwym posiadaczem N16 sedan 2.2 TD

Szukam jakiś wskazówek odnośnie montażu sterownika do centralnego zamku. (zamieściłem już raz ten temat, ale został usunięty-nie miał tagu) za co z góry przepraszam.

W tym momecie posiadam centralny zamek w kluczyku, co mnie czasami męczy (celowanie do zamka po ciemku), znalazłem ciekawy produkt na allegro, ale nic o tym nie wiem,

http://www.motoallegro.pl/item339466718_st..._atest_pol.html

nie wiem czy zdołam to zamontować i czy wogóle to będzie pasować. Na co zwrócić uwagę przy zakupie sterownika ?

Może ktoś zna teamat i mi powie ewentualnie jaki inny sterownik mam kupić i jak go zamontować. Może jakiś sterownik (niedrogi) z domykaniem szyb (przednie elektryczne).

z góry dzięki i pozdrawiam

Powinien pasować, zapytaj się ich czy sterowanie jest masą (na 90% tak jest). Schemat dostałeś na drugim forum. Podołać powinieneś dać radę, robota nie jest trudna, o ile jesteś obyty z lutownicą. Sterownik do szyb np. MPW-2 upchniesz w przednich drzwiach, zasilanie bierzesz z centralnego.

Może ktoś zna teamat

Ja zakładałem w N16 sterowanie z pilota. Centralny był tylko była podoba sytuacja z celowaniem kluczykiem. W profilu masz moje gg. Odezwij się jak chcesz, to mogę Ci opisać mniej więcej co i jak. Ewentualnie jak znajdę ten sterownik który kupowałem, to podam linka.

a na pewno Ci taki sterownik wystarczy? ja też chce pilota do centralnego ale ja sie zdecyduje na alarm, zawsze to bezpieczniej ;) do tego kilka przydatnych funkcji zyskam (Alarm Silicona kosztuje ok 170zł)

• 2 tygodnie później...

Koledzy kupiłem sterownik i wygląda to tak jak na zdj. poniżej.

14b9637c1647ba34m.jpg

w zestawie miałem instrukcje na której był taki schemat:

b8cdb5b96e269363m.jpg

i była instrukcja w j. ang. do nissana (identyczną znalazłem na necie), oto ona:

www.m-sjoberg-ab.se/pdf/3868info/Nissan_Almera_2001_T.pdf

no i na innym forum dostałem takie instrukcje:

Biała wtyczka w module pod kierownicą.

13 pin zamyka

14- otwiera.

Zasialnia też tam znajdziesz.

zresztą masz ałącznik

92b706aa800932e8m.jpg

no i teraz pomóżcie, o jaką białą wtyczkę pod modułem kierownicy chodzi ?

i jak to montować ?

no i teraz pomóżcie, o jaką białą wtyczkę pod modułem kierownicy chodzi ?

i jak to montować ?

Odkręcasz plastikową "zaślepkę" pod kierownicą, wyciągasz cały ten plastik, wtedy po prawej stronie pod kierownicą zobaczysz moduł TCE, w nim są te wtyczki.

Jak masz przycisk od zamykania i otwierania CZ w drzwiach, to popatrz sobie co się dzieje na stykach w module TCE. Z tego co pamiętam to kabelki różowy i niebieski odpowiadają za centralny zamek, sterowane masą.

hmmm, ale mam banie.

ściągnołem osłone pod kierownicą (tylko nie było plastikowej zaślepki, tylko na trzech śrubach), i nie wiem które to są wtyczki, chyba że nie to rozkręciłem.

373ed6d78624d237m.jpg

no i co widzi ktoś to co ja powinienem zobaczyć, proszę o podpowiedź

[ Dodano: Sob 10 Maj, 2008 15:35 ]

no i tak.

wszystkim, którzy nie czają o co chodzi, a chcę to zamontować polecam najbliższy zakład zajmujący się montażem alarmów i centralnych zamków.

Skasowali mnie 60 pln i działa jak należy.

dzięki wszystkim, którzy chcieli pomóc.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...