Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[Primastar] utrata mocy

Gość siurek75

Rekomendowane odpowiedzi

po przejechaniu 20 tys km auto straciło moc znaczy się wydaje mi się jakby turbo ale może to być też filtr cząsteczkowy nie wiem bardzo proszę o poradę wiem najlepiej do serwisu ale karzą czekać może ktoś z was spotkał się z takim problemem z góry dzięki

Kolego zobacz czy masz kontrolkę filtra cząstek stałych na zegarach. Jeśli tak to na pewno by się świeciła jeśli by był to problem z tym filtrem ;)

Napisz coś więcej np. jaki olej Ci zalali na przeglądzie.

Pozdrawiam

no ogromne dzięki tak czy inaczej serwis ale kurcze silnik mam czysty jak łza staram się szanować tego nissana żeby trochę nim pojezdzić no zobaczymy do tej pory wszystko było ok no poza tym że troszkę oleju sobie zjadł ponoć to norma chociaż to dziwne mam starą bmw i jakoś nie bierze oleju może nissan sie dopiero układa to tyle mojego opowiem potem co w serwisie wymyślili :D

[ Dodano: Czw 03 Kwi, 2008 21:21 ]

oleju jeszcze nie zmieniali mi w serwisie bo ponoć wymiana ma być przy 30 tyś tak twierdzą w szwecji choć trochę dużo to jak na moją głowę ale serwis wie lepiej mam gwarancje więc wiecie wszystko pod kontrolą a tak myślę gdzie może się świecić ta kontrolka od tego filtra tam gdzie jest ikonka świecy żarowej jak tak to mi się świeci cały czas i kontrolka serw ponoć trzeba się przejechać po autostradzie jakieś 40 km żeby wypalić ten filter cząsteczek się przejechałem i nic a jak wyciągnę akumlator na jakiś czas to komputer się zresetuje głupie pytanie ale może :diabel:

[ Dodano: Sro 09 Kwi, 2008 21:08 ]

no tak auto naprawili w serwisie padł ten filtr cząsteczkowy powód nie wyjaśnili tylko poinformowali że jak się to powtórzy czyli zapali się kontrolka serw i kontrolka świecy żarowej od razu się przejechać jakieś 40 km po autostradzie ze stalą prędkością 90km jak się da radę oczywiście żeby się rozgrzał katalizator i ponoć wtedy ten filtr się wypali ale to jest ponoć a co do oleju nie wymienili bo mam jeszcze zrobić 10tyś km i wtedy wymienią ale obsługa taka sobie no i cholera zderzak mi porysowali to tyle pozdrawiam a jeszcze oczywiście nic nie płaciłem bo to gwarancja fajna rzecz ale nie trwa wiecznie pozdrawiam nara :D:D

• 4 lata później...
Gość stopertsw

Witam, mam pytanie, po podpięciu mojego primastara do komputera wyskoczyły wszystkie możliwe błędy, moje pytanie dlaczego? mechanik mówił coś o masie, że jest źle podpięta i dlatego nie można odczytać błędów, wie ktoś cos na ten temat? Proszę o pomoc

Druga sprawa, że jak przyszły mrozy to nie da się uruchomić samochodu, kręci, ale nie odpala, jak już za 15 razem próbuję to miga stop engine i stop, poszarpie i odpali, ale obroty są falujące, nie wiem czy przeczekać aż mrozy zelżeją i zacząć coś robić czy próbować szperac teraz, proszę o poradę, rocznik 2007, przebieg 128000, do wymiany oleju 2000, filtr paliwa lekko zabrudzony. Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...