Gość Slavio Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Witam serdecznie forumowiczów W mojej almerce mam takie objawy: 1. światła postojowe, mijania i drogowe świecą normalnie. 2. w momencie hamowania tylne światło (za kierowcą) gaśnie. 3. sytuacja nie ma miejsca, gdy naciskam na pedał hamulca a włączone są światła postojowe. pytanie: co u licha się dzieje? Przebicie? Dodam, że sprawdziłem bezpieczniki tylnych świateł i są OK, Niedawno miałem taki przypadek, że spalał mi się co chwilę bezpiecznik, który odpowiadał za to samo światło tylne (za kierowcą) i jednocześnie za światła postojowe z przodu. Proszę o jakieś rady i może namiary do dobrego i oczywiście nie drogiego elektromechanika we Wrocławiu. pozdrawiam Slavio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klajgus Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 sprawdź tylną lampę czy nie pordzewiało to miejsce gdzie sie montuje żarówki i czy jest "dobra" skuteczna masa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 co u licha się dzieje? Przebicie? Sprawdź żarówki 5/21W. Może źle włożone, albo same w sobie robią zwarcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 W lewym tyle też tak miałem ale bez przepalonych bezpieczników WYMIANA ŻARÓWKI POMOGŁA :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Slavio Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Witam wszystkich ponownie Dziwna sprawa.... bo się okazało, że troszkę przyczerniona była żaróweczka za siedzeniem pasażera... Wymieniłem dwie żaróweczki i ............pomogło.... Ale i tak jutro pojadę do mechanika, to sprawdzi mi obwody.... bo coś czuję, że jeszcze to nie koniec przygody z żaróweczkami.... pozdrawiam Slavio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.