Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Felgi aluminiowe 20"

sido
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

jasiek25, co do wrarzeń z jazdy to jedynie co mogę stwierdzić lepsze prowadzenie w zakrętach , większe spalanie o około 1L, a co do kolein to minimalna różnica jak na kapciu 255/65/17.

my.php?image=p1000379tw9.jpgmy.php?image=p1000380yw7.jpg

• 3 tygodnie później...

Witam wszystkich.

Po przeczytaniu wszystkich postów widze że zainteresowanie felgami 20" jest dość duże, tylko zbytnio nie macie z kad tych felg brac. Nie proponuje kupna taniej felgi jak tam ktos napisał z USA, bo nie wiadomo z jakiego stopu jest zrobiona. W stanach takie felgi sprzedawane sa na kazdym niemal rogu, jesli się pokrzywi kupuja kolejną nową. Jeśli ktos jest zainteresowany kupnem 20" zapraszam moge przedstawić pare propozycji.

Pozdrawiam

Ja osobiście uważam że tak duże felgi nie pasują do navary ani żadnego innego pick up-a

Ogólnie do zadnych terenowych aut.

Takie działanie mija się z celem, założyć 20 fele niski profil opony i nie wjechać nawet na martwych policjantów z obawy o felgi.

Wystarczy wypaśnie duża guma i auto wygląd o niebo lepiej.

nie macie z kad tych felg brac
nie macie bo nie chcecie ;)
Wystarczy wypaśnie duża guma i auto wygląd o niebo lepiej.
popieram :diabel:

Takie działanie mija się z celem, założyć 20 fele niski profil opony i nie wjechać nawet na martwych policjantów z obawy o felgi.

Później wrzucę fotki :diabel2:

panowie nie chcecie to nie ma problemu rozne sa upodobania, ja tez jestem za tym by zalozyc terenowe kolo i jezdzic ale zawsze mozna miec dwa kpl. ale to ze ktos napisal ze na takich kolach nie przejedzie martwego policjanta jest w błedzie. Na całym swiecie pikapy zasuwaja na duzych kolach tylko w Polsce kazdy ma cykora:) sprzdałem pare takich kpl i nikt nie narzekał generalnie wszyscy szczesliwi. Profil opony przy 20" jest duzy i opony jest tyle co w normalnym samochodzie, po piaachu tez da sie pojezdzic. Takie komentarze biorą sie z niewiedzy. Nie wszystko musi sie kazdemu podobac

oki nie ma problemu jutro przesle pare propozycji. Mówiąc szczerze 20" jest nabardziej optymalne do takich zabawek

Wrzuć na forum te propozycje z chęcia się zapoznamy z twoją ofertą.

• 4 miesiące temu...

Witam koledzy orientujecie sie może jaka jest srednica piasty w navarce d40.

pytam poniewaz kupiłem felgi i trzeba do nich dorobić pierścienie centrujace. Chciałem dorobic z teflonu tylko wymiaru piasty nie znam a kółka za bardzo nie chciałbym zdejmowac na mrozie z powodu nadmiernego lenistwa.

Lenistwo, lenistwem, ale czy wolałbyś mieć pewność?

Potrzebujesz około 60 sekund czasu i suwmiarki, żeby zajrzeć pod tylną część auta i zmierzyć otwór w stalowej feldze koła zapasowego, które jest tam podwieszone.

Powodzenia ;)

maciek

Lenistwo, lenistwem, ale czy wolałbyś mieć pewność?

Potrzebujesz około 60 sekund czasu i suwmiarki, żeby zajrzeć pod tylną część auta i zmierzyć otwór w stalowej feldze koła zapasowego, które jest tam podwieszone.

Powodzenia ;)

maciek

buhahaah Nie wszyscy mają głowe do myślenia.Kilka % posiada tą bańkę dla ozdoby. :diabel2:

pozdro dla zakręconych. :mikolaj:

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

do mojej zakupiłem amerykańskie chromy BOSS MOTORSPORT 315 , felgi bardzo twarde o rozmiarze 20/8,5" i oponki lexani 275/45/20 super wyszło , myślałem ze bedzie za waska felga -ale nie, opony dobrze leżą na felgach, równo nie ma efektu balona. Moim zdaniem jest ok. i jeszcze jedno , nie prawdą jest ze trzeba sie toczyc autem z takimi kołami ze wzgledu na dziury. radzi sobie dobrze (na asfalcie) jest nieco twardziej ale i stabilniej. Jeśli ktoś reflektuje dodam więcej fotek.

726e9dc88a775c78med.jpg[/img]

sowaman, fajnie teraz navka wyglada:) gratuluje zakupu:)

jeśli to nie tajemnica to ile kosztował Cię felunek z gumami i importem:)??

odpowiedź znalazłem w innym temacie:)