Gość nyneko Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Witam! Mam problem tak jak w temacie , chciałem podłączyć sterowanie z pilota do centralnego zamka ale nie wiem jak odbywa sie sterowanie zamknij i otwórz przez orginalną centralkę ani które przewody są 'sterujące" może ktoś już walczył z tym problemem. Dodam ,że jest to almera z 1998 r w dieslu, HB tzw. przejściówka. Tak mi mówili fachowcy. Mam zakupiony polski sterownik na pilota ele nie wiem jak podłączyć go do tego centralnego , wiem że mógłbym zastosowac jeszcze jeden siłownik ale nie zabardzo mi się to uśmiecha. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klajgus Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 witam nowego kolegę, jako ze jesteś nowy to daje link http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ntralnego+zamka ale następnym razem użyj opcji szukaj :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nyneko Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 witam ponownie Widziałem to zdjęcie tylko tak naprawde one nic nie mówi co i jak podłączyć a spalić elekronike każdy może dwa kabelki polutować i co? we wszystkich tych postach nic konkretnego nie ma . Sorki ale jestem już wkurzony takimi tekstami "wciśnij szukaj" na elektrodzie też mi tekie pierdoły wypisuyją , ( zbierają punkty czy co?) może ktoś konkretnie opisze co i jak zrobić , przecież nie wszystko wszyscy muszą wiedzieć . Dzięki kolego klajgus za odpowiedz i nie miej mi za złe ale jestem już troche zdesperowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 jeśli to zdjecie nic Ci nie pomaga to ja w maju będę montował alarm i tez będę podpinał sterowanie centralnego pilotem od alarmu, wtedy mogę coś z własnego doświadczenia napisać. Teraz kupiłem tanio komplet do elektrycznych szyb i na razie tym się zająłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomtom1 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 sterowanie centralnym zamkiem jest jednoprzewodowe, tzn wejscie sterownika zwarte do masy - zamykanie, "wiszace" (niepodlaczone) - otwieranie. dokladnie nie pamietam czy nie jest czasem odwrotnie, ale to łatwo sprawdzic. Sterownik zamka ma dwa takie wejscia, z drzwi lewych przednich i drzwi prawych przednich. numery wyprowadzen sterownika: czujnik drzwi przednich lewych - 4, czujnik drzwi przednich prawych - 5, wyjscie silnikow zamykania i otwierania- 14-15, masa - 16, reczny wylacznik sterowania -8 (u mnie niema tego wlacznika), zasilanie - 11. zeby podlaczyc sterowanie z alarmu to trzeba przciac jeden z przewodow czujnikow drzwiowych i podlaczyc do nich prosty uklad z 2 malych przkaznikow - moge podrzucic schemat jak bedziesz zainteresowany. te przekazniki sa sterowane sygnalami otwierania i zamykania z alarmu. uklad dziala juz ponad 2 lata bez zastrzeżen w mojej almerce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 tomtom1, wrzuć na forum ten schemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nyneko Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Tomtom1 bardzo prosze podeślij mi ten schemat bo jak ja zrobiłem to w ten sposób to nie miałem zamknięcia drzwi tylko otwieranie sorki ale nie moge wysłać załącznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomtom1 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 prosze bardzo, oto schemacik, ten przewod zaznaczony grubą linią to oryginalny przewód pomiedzy sterownikiem zamka a czujnikiem w siłowniku drzwi [ Dodano: Wto 08 Kwi, 2008 16:19 ] hm...nie wiem czy dołączyłem ten rysunek bo cos go nie widze w tym poscie:/ gdyby rzeczywiscie nie było to chetnym wyśle na priva. [ Dodano: Wto 08 Kwi, 2008 16:33 ] jeszcze raz spróbuje wysłac obrazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nyneko Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Witam! W końcu mi się udało Wielkie dzięki dla kolegi Nitram! Zrobiłem sterowanie wedle zdjęcia http://img388.imageshack.us/my.php?image=plytkand1.jpg tam gdzie jest wydrapana literka z na płytce podajemy mase do zamykania a na drugi mase do otwierania. Wielkie dzięki jeszcze raz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Już jestem po montażu, zamontowałem autoalarm Silicona, wszystko hula a zdjęcie płytki sterownika z punktami podpięcia bardzo sie przydało. Moja płytka sterownika była minimalnie inna ale punkty sie pokrywały Najwięcej trudu sprawiło mi przeciągniecie kabla od syrenki do komory silnika, ale i to sie udało. Przeciągnąłem przy pancerzu linki od maski. Jeśli ktoś podpina tylko sam sterownik na pilota to bez problemu można sie wpiąć w sterowanie centralnym tzn +, -, i punkty sterowania Dostęp może nie jest rewelacyjny ale da sie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi