Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Listwa nad szybę N15

Gość McAlmera

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

jakieś 2 miesiące temu miałem pecha i trafiłem szybą przednią jakiegoś sporego ptaka - pękła. Musiałem zrobić to na szybko, bo akurat wyszedł mi przegląd, i pojechałem marnego zakładu na jakims zadupiu.

Zauważyłem teraz, że górna czarna listwa nad szybą zaczęła odłazić - okazało się, ze przy wymianie urwali ją z jednej strony :028: i nie dochodzi do rogu szyby pod metalowe mocowanie (musieli jakoś poprzyklajać, że nie zauważyłem od razu :(: )

Czy może ktoś wie, czy da się teraz zamontować taką listwę (której już poszukuję) bez ponownego wyciągania szyby, i czy trzeba ją jakoś wklejać?

z góry dzięki

pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Gość carfanr
Czy może ktoś wie, czy da się teraz zamontować taką listwę (której już poszukuję) bez ponownego wyciągania szyby, i czy trzeba ją jakoś wklejać?

Montaż szyby przeprowadzony był nie do końca profesjonalnie ponieważ klej (nadmiar) musiał wydostać się do rowka, w którym ma znajdować sie listwa. Dlatego też obcięto jedną krawędz listwy aby weszła, bo bez krawedzi może być to możliwe, ale trzeba wówczas kleić listwę. Masz 2 wyjścia: 1. reklamacja u monterów szyby - szyba musi być ponownie poprawnie wklejona, wówczas da się założyć nową listwę, 2. zamocować jeszcze raz tylko lepszą taśmą lub klejem zniszczoną listwę.

Gość McAlmera

Dzięki za odpowiedź..

Trochę się tego obawiałem, że znowu szyba do wyciągnięcia :(:

bo takie przyklejanie, zeby się tylko trzymało, to mnie jakos nie przekonuje.

Wygląda, że pierwszy raz w życiu będę musiał zrobic awanture w warsztacie.. :kosci:

Tylko jak to teraz, załatwić, żeby znowu w tej samej firmie tego nie robić (boję się, że znowu coś spier...ą) - pewnie ciężko będzie jakąś kasę od nich wyciągnąć..

No nic zobaczymy

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...