Gość kamilek Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 jak oddzielić klosz od reszty lampy przedniej ? zdjołem takie spinki metalowe łączące klosz z odblaskiem próbuj odczepić, a tu nic ani nie drgnie aż plaskik pogiełem i boje się żeby lampy nie stłuc dodam ze nie mogę zdjąć ich z auta bo nakretki zapieczone i zerdzewiałe jak ... co robić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Bez zdjęcia z auta nie da rady. Gdzieś słyszałem, że wygrzać w piekarniku? ale pewności nie mam. Ten klei pod wpływem wysokiej temperatury sie chyba uelastycznia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witek Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 aż plaskik pogiełem i boje się żeby lampy nie stłuc Ja też próbowałem i trzask po szkle nie wiem ale pewnie kolega ma racje z tym podgrzewaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Na kilku forach wyczytałem, że grzać opalarką ale piekarnik to pewniejszy sposób. Nie wiem tylko jaka temperatura ale ~150st powinno być akurat. Tak czy siak, bez wyjęcia lampy nie da rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 bo nakretki zapieczone i zerdzewiałe jak ...No to coca-cola i jedziemy... oczywiście nie do picia, a przynajmniej nie tylko... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 podgrzanie w piekarniku tez slyszalem i ponoc dziala ale bezpieczniej wrzucic lampe do miski z ciepla woda i zalewac gorącą ... po 2-3 min klej sie zaczyna robic miekki i mozna powoli oddzielac klosz od reszty lampy ) sam tak robilem i da rade bez zbijania szkla ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilek Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 nie dam rady ty nakretkom bo noe są juz okrągłe a dojścia by je zeszlifować całkowicie brak ... chyba sobie daruje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 wykrec reflektor .... 30 min roboty - zdjecie i zalozenie 2szt ... zabawy w rozklejanie jest troche wiecej ... przynajmniej u mnie to trwalo caly dzien bo reflektory byly juz kiedys otwierane i byly sklejone czyms "mocniejszym" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witek Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 nie dam rady ty nakretkom bo noe są juz okrągłe a dojścia by je zeszlifować całkowicie brak ... chyba sobie daruje ... Ja u siebie szlifowałem wywaliłem akumulator i i jakoś sie udało ale to była bardzo mała szlifierka potem jeszcze wd40 i poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.