Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] jak oddzielić klosz od reszty lampy przedniej ?

Gość kamilek

Rekomendowane odpowiedzi

jak oddzielić klosz od reszty lampy przedniej ?

zdjołem takie spinki metalowe łączące klosz z odblaskiem próbuj odczepić, a tu nic ani nie drgnie aż plaskik pogiełem i boje się żeby lampy nie stłuc

dodam ze nie mogę zdjąć ich z auta bo nakretki zapieczone i zerdzewiałe jak ...

co robić ?

Bez zdjęcia z auta nie da rady. Gdzieś słyszałem, że wygrzać w piekarniku? ale pewności nie mam. Ten klei pod wpływem wysokiej temperatury sie chyba uelastycznia.

Na kilku forach wyczytałem, że grzać opalarką ale piekarnik to pewniejszy sposób. Nie wiem tylko jaka temperatura ale ~150st powinno być akurat.

Tak czy siak, bez wyjęcia lampy nie da rady.

podgrzanie w piekarniku tez slyszalem i ponoc dziala ale bezpieczniej wrzucic lampe do miski z ciepla woda i zalewac gorącą ... po 2-3 min klej sie zaczyna robic miekki i mozna powoli oddzielac klosz od reszty lampy :)) sam tak robilem i da rade bez zbijania szkla :))

wykrec reflektor .... 30 min roboty - zdjecie i zalozenie 2szt ... zabawy w rozklejanie jest troche wiecej ... przynajmniej u mnie to trwalo caly dzien bo reflektory byly juz kiedys otwierane i byly sklejone czyms "mocniejszym"

nie dam rady ty nakretkom bo noe są juz okrągłe a dojścia by je zeszlifować całkowicie brak ... chyba sobie daruje ...

Ja u siebie szlifowałem wywaliłem akumulator i i jakoś sie udało ale to była bardzo mała szlifierka potem jeszcze wd40 i poszło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...