Gość buhaj Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Witam!!! Mam Almerę n16 chcę założyć do niej haloheny najlepiej fabryczne dokupić. Moje pytanie brzmi czy w tej almerze jest instalacja do podłączenia tych halogenów czy raczej jest bez instalacij? Jeżeli chodzi o włącznik to brak go na włączniku kierunkowskazów to można dokupić ale czy jest instalaćja niewiem jak myślićie albo jakie są wasze doświadczenia w tym temacie. Proszę o ewentualny pomysł jak to podłączyć tak aby było dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Speeder Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Sprawdz, czy nie masz w komorze silnika na wysokości lamp lub zderzaka wolnych kostek do wpięcia. Jeśli są, to oznacza że to właśnie wiązka do halogenów. Do tego, aby działało musi też byc przekażnik, którego pewnie juz pod deską rozdzielczą nie masz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @rtureg Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Siemka ! Almy mają już instalację do halogenów. Kup na allegro lampy po 110 zeta i przełącznik świateł z opcją świateł przeciwmgielnych , ja kupiłem za 70 zł do tego wizyta u elektryka za 50 zł. bo trzeba coś w kostkach przełożyć i LATA :-)) Jak chcesz to dam ci numer do gościa od którego kupiłem przełącznik. Dotyczy to Almer po 2002r. Do tych wcześniejszych potrzebny jest dodatkowo bezpiecznik i przekaźnik. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.