dzemik Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Filtr powietrza: 1. FRAM nr CA 8819 2.knecht nr LX 1596 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 16 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Klocki hamulcowe - Textar . Dwa rodzje: 1. Nr katalogowy : 2369801 Zestaw klocków, hamulec tarczowy Numery użytkowe: 23698, 23699, 23698 160 0 5 Miejsce zabudowy: os przednia Rozmiar obręczy koła: 17 cal, Szer. 1: 157 mm, Wys.: 58,5 mm, Grubość: 16 mm, Ostrzeżenie zużycia styku: z akustycznym czujnikiem zużycia, System hamulcowy: Sumitomo 2. Nr katalogowy : 2422701 Zestaw klocków Numery użytkowe: 24227, 24228, 24227 165 0 5 Miejsce zabudowy: os przednia Rozmiar obręczy koła: 16 cal, Szer. 1: 163,6 mm, Wys.: 54,1 mm, Grubość: 16,5 mm, Ostrzeżenie zużycia styku: z akustycznym czujnikiem zużycia, System hamulcowy: Tokico 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PTY Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Filtr powietrza: 1. FRAM nr CA 8819 2.knecht nr LX 1596 K&N 33-2080 + potrzebny zestaw do czyszczenia filtra K&N ale za to mamy zakup jednorazowy na kilkaset tys km wg producenta! [ Dodano: Czw 11 Gru, 2008 07:02 ] A możesz podać namiar na te kabinowe? Filtry kabinowe - 2 szt! - MANN CU 2623 Filtr oleju MANN W 920/48 - dokładnie ten sam maja w serwisach tylko jeszcze jest dodatkowo napis NISSAN :diabel: w/w oznaczenia filtrów mann - link do strony - nie ma jeszcze dostępnego filtra paliwa ale można sprawdzać http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_eur...ktlg_subpage=02 zakupilem na przeglad 30.000 km - wszystko pasuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość faja Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 A czy ktoś ma namiar na zamiennik szczęk hamulcowych? Szukam po necie i nic... ASO chyba oszalało z ceną a zalało mi jedną stronę olejem z mostu... : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PTY Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 OKAZUJE SIE ze producentem filtru paliwa do NAVARY D40 Z SILNIKIEM 2,5dci 171km jest firma KNECHT/MAHLE! NISSAN tylko pakuje w swoje pudelka z numerem 16400EC00A a na filtrze jest numer KNECHT/MAHLE KL 440 / 6 !!! - sprawdzalem w Serwisie! Wprawdzie serwisy juz zeszly z ceny 400 zl do 220 zl ale mozna kupic w INTERCARS filtr KNECHT na internecie za okolo 180zl! podaje linka do sklepu internetowego INTERCARS: http://sklep.intercars.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 jak się okazało hamulce może mam i amerykańskie, ale klocki spokojnie pasują od pathfindera 4.0 litra przód ( koszt lucasy koło 140 zł ) jak i tył ( koszt koło 100 zł ), filtry kabinowe, oleju, powietrza też, aczkolwiek powietrza polecam jakiś naprawdę dobry bo będzie więcej palił i zamulony będzie na jakimś kiepskim - ja zmówiłem k&n bo dwa razy droższy niż oyrginał to na 4 wymiany niech starczy to będę do przodu... filtra paliwa nie ma bo jest w baku sitko wraz z pompką paliwa, a więc tylko wysoko oktanowe paliwo!!! i bez syfu! silnik jest na łańcuchu więc nie trzeba się martwić przez wiele mil pasek wielorowkowy w oryginalnym rozmiarze jest niedostępny w polsce, ale można bez problemu tam 3 milimetry zamówić dłuższy koszt koło 89 zł. a no i świece muszą być platynowe koszt koło 212 zł :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 OKAZUJE SIE ze producentem filtru paliwa do NAVARY <b>D40</b> Z SILNIKIEM <b>2,5dci 171km</b> jest firma <b>KNECHT/MAHLE!</b> NISSAN tylko pakuje w swoje pudelka z numerem <b>16400EC00A</b> a na filtrze jest numer <b>KNECHT/MAHLE KL 440 / 6 !!!</b> - sprawdzalem w Serwisie! Wprawdzie serwisy juz zeszly z ceny 400 zl do 220 zl ale mozna kupic w INTERCARS filtr KNECHT na internecie za okolo 180zl! podaje linka do sklepu internetowego INTERCARS: <a href="http://sklep.intercars.com.pl/" target="_blank">http://sklep.intercars.com.pl/</a> Ja zamontowałem filtr paliwa Manna - wymaga zdjęcia przejściowki z oryginalnego filtra... no i mamy filtr czołowego producenta filtrów do diesli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seed Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 (edytowane) Pozwoliłem sobie zrobić mały tutorial w pdf`ie dotyczący wymiany płynów i filtrów w silniku 2.5 dCi(YD25DDTi). Dotyczy zarówno Pathfindera R51 jak i Navary D40 w automacie. http://www.sendspace.com/file/wrhha2 PS Zamienniki ori oleju do Diesla 2.5: Bez DPFa - Motul 8100 X-cess 5W-40 Z DPFem - Motul 8100 x-clean c3 5W-30 Edytowane 11 Stycznia 2010 przez seed 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 14 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Jak by ktoś chciał kupić 2 krzyżaki wału napędowego w cenie niższej niż 1 krzyżak w ASO to polecam firmę: Welte Group i oddział w Mysłowicach. Firma specjalizuje sie generalnie w wałach napędowych - nie tylko do Navary Jak będzie ktoś zainteresowany to mogę na pw podać namiary. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Poszukuje łączników drążka stabilizatora jak i gum. Ktoś wie czy jakaś hurtownia ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rogero18 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Witam Posiadam nowe piasty przednie, z czujnikiem ABS do NISSANA PATHFINDERA D51 , do aut z napędem 2WD i do 4WD. Piasty są zamiennikiem, nie jest to oryginał NISSAN, jakościowo naprawdę naprawdę nieodbiegające od oryginału. W ofercie posiadam bardzo dużo części eksploatacyjnych do tych samochodów. KLOCKI, TARCZE, KOŃCÓWKI, DRĄŻKI, ŁĄCZNIKI, PIASTY PRZÓD, PIASTY TYŁ, Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem 603-487-152 , lub na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 (edytowane) Są już łączniki drążków stabilizatora w Intercarsie firmy MOOG coś koło 65 zł chyba detal. Gum na razie nie ruszam. Gumy ruszyłem, zamówione w serwisie 23 zł sztuka. Edytowane 29 Listopada 2010 przez szczureczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezusik Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 istnieje zamiennik czujników ABS do navy D40 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maarp Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Wytropił ktoś może filtr powietrza do wersji benzynowej 2,4 D22 Navara/Frontier 1999-2001?? Mam problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Chyba pozostaje Ci wkład k&n tak na szybko. Cena około 260 zł i do tego zestaw czyszczący około 60 zł. Na dłuższą metę się opłaca. Wiem bo mam od 50 tmil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glo Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Wytropił ktoś może filtr powietrza do wersji benzynowej 2,4 D22 Navara/Frontier 1999-2001?? Mam problem... Jeżeli masz zwykły, prostokątny to 20 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jankeson Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Poszukuję sworzni wahaczy dolnych do D40 ewentualnie kompletnych wahaczy dolnych lewa i prawa strona.Pytałem w ASO to masakra! Ponad 2tysie za sztukę W dodatku stwierdzili że sam sworzeń nie występuje tylko cały kompletny wahacz Ale jak wiadomo polak potrafi Ma ktoś doświadczenie w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AM-POL Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Witam.mam navarę D40 z hartop SNUGTOP.Poszukuję do tego hardtopa tylnego spojlera. Może ktoś wie gdzie mozna takie spojler kupić. Bedę wdzięczny za każdą odpowiedż biuro@am-pol.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glo Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Poszukuję sworzni wahaczy dolnych do D40 ewentualnie kompletnych wahaczy dolnych lewa i prawa strona.Pytałem w ASO to masakra! Ponad 2tysie za sztukę W dodatku stwierdzili że sam sworzeń nie występuje tylko cały kompletny wahacz Ale jak wiadomo polak potrafi Ma ktoś doświadczenie w tym temacie? Sworznie po ok. 200, wahacze tylko oryginał dostepne 1350. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Są już sworznie dolne wachacza ogólno dostępne moog coś koło 150 zł, jakieś zamienniki nawet 70 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Szanowni, wyciąłem z tego wątku posty typu kupię/sprzedam, które nic nie wnosiły do tematu części zamiennych (nr katalogowe, zamienniki, sposoby itp). Ciężko było znaleźć już tutaj jakąś konkretną poradę. Od pojedyńczych sztuk jest dział Kupię/Sprzedam i tam proszę umieszczać ogłoszenia kupna i sprzedaży, tutaj doradzamy w tak, aby więcej osób mogło skorzystać doraźnie i na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztofJ Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Polecam aluminiowe oslony podwozia do Navara D40/Pathfindfer.Oslona aluminiowa (zamiennik Asfira) gr 6 mm wycinana laserem.cena 650 zl a w salonie okolo 2000 zl. Tel 600 979537 W tej chwili mam oslone chlodnic i silnika (jedna oslona) a za okolo 2 tyg dostepna bedzie oslona skrzyni biegow i reduktora Jak możesz to wrzuć foty, może coś z tego będzie Fotki oslony.Nie wiem jak dolaczyc fotki w normalnym rozmiarze.Zainteresowanym moge przeslac zdjecia na email Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehrer Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Proszę o podpowiedz gdzie można kupić dobre zamienniki panewek korbowodowych do D22. Niestety ale na drugiej korbie puściła. który silnik ? OKAZUJE SIE ze producentem filtru paliwa do NAVARY D40 Z SILNIKIEM 2,5dci 171km jest firma KNECHT/MAHLE! NISSAN tylko pakuje w swoje pudelka z numerem 16400EC00A a na filtrze jest numer KNECHT/MAHLE KL 440 / 6 !!! - sprawdzalem w Serwisie! Wprawdzie serwisy juz zeszly z ceny 400 zl do 220 zl ale mozna kupic w INTERCARS filtr KNECHT na internecie za okolo 180zl! podaje linka do sklepu internetowego INTERCARS: http://sklep.intercars.com.pl/ specjalnie dla NKP - > http://motoapteka.eu/product.php?id_product=6264 niecałe 120zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fleszu Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Poszukuję sworzni wahaczy dolnych do D40 ewentualnie kompletnych wahaczy dolnych lewa i prawa strona.Pytałem w ASO to masakra! Ponad 2tysie za sztukę W dodatku stwierdzili że sam sworzeń nie występuje tylko cały kompletny wahacz Ale jak wiadomo polak potrafi Ma ktoś doświadczenie w tym temacie? codo sworzni to kumpel mi w auto parts załatwił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Bobcat Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 (edytowane) Witam Posiadam Lustereczko LEWE do D22, podgrzewane, elektrycznie regulowane.Stan Bardzo Dobry - w calości Oryginał! Pozostało mi po poprzedniku a do Navarki Nie pasuje. Zainteresownych proszę o kontakt. Pozdrawiam Edytowane 30 Września 2012 przez Daniel Bobcat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi