Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Czas na nowe felgi- o to one:)

Gość Lasswel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!!!!

Kupilem ostatnio nowe felgi R17 do tego 205/45/R17 Pirelli Euforia. Zrobilem kilka fotek:)

PS. Czy to normalne, ze jak wjedzie sie na nie rowna droge, np. z koleinami, to samochod probuje jechac jak chce??? Wtedy odczuwam takie znoszenia, w zaleznosci w ktora strone ukladaja sie koleiny..... No i ciesnienie, napomowali mi do 2,5 bara, czy to nie za duzo???

oto linki:)

http://foto.onet.pl/67mgo,4syc443gcooc,ehzob,u.html#ehzob

Gość sargoszyygy

Powiem ci że ja w n15 zmieniłem teraz na alu przód 195 tył 205 niski profil i też mam wrażenie że go nosi jak chce. a próbowałeś ruszyć zrywnie na lekko skręconych kołach???

Witam panów :) jaki wogule mamy rozstaw w almerkach ?:) tez chcem kupić alusie tylko , że chyba 16 nie 17 jak ci sie na nich jeździ? bardzo twardo ? bardzo czuć dziury ? i jak z moca bo tez mam dCi czuc różnice ? jak spalanie ? sory za tyle pytan ale musze wszystko posprawdzać :PP a ha jak z przeklamaniem licnzika ?:D pozdrawiam ;p

P.S- aha ile robisz rocznie km? ja robie ok 40tyś wiec dlatego chyba raczej 16-nastki co wy na to?

Rozstaw śrub- 4x114,3

Jezeli chodzio twardosc, to nie zauwazylem zmian, podobnie jak na 185/60/R15

Jezeli chodzi o moc:) to powiem, ze czuc lekki spadek. Wiadomo wieksza powierzchnia, nie ubolewam nad tym. ze tak powiem, dla mnie jest ledwo zauwazalne

Spalnie w normie, nic wiecej nic mniej

nie powiem Ci ile robie rocznie, bo od lipca 2007 mam prawko. Wychodzi roznie, ostatnio w marcu- 3200 km, wczesniej po 1500 km, na dzien dziejszy od 1.04 1000 km:) Skad brac tyle kasy na bezyne:(

Ogolnie poprawilo sie prowadzenie samochodu w zakretach ( chodzi o rowne droge) Wydaje mi sie, ze profil 45 to jak na nasze drogi, to troche za malo, 55 to chyba minimum:) Ale nie jest tak zle:):)

[ Dodano: Pią 11 Kwi, 2008 17:11 ]

to ze nosi w koleinach to wina profilu czy szerokosci?

to ze nosi w koleinach to wina profilu czy szerokosci?

I profilu i szerokości, niskie opony maja bardzo sztywne boki a szerokosc nie pomaga w dobrym ułożeniu opony do nierownej drogi.

felgi super mają tylko jeden mankament nie nadają się na nasze drogi :D do tego gorsze kopyto, większe spalanie, wożenie na koleinach same plusy :D

nie nadają się na nasze drogi :D do tego gorsze kopyto, większe spalanie, wożenie na koleinach same plusy

Samą prawdę piszesz a ja moge tylko potwierdzić. Jedyny plus to taki ze spada średnia predkość w miescie a to wpływa na bezpieczeństwo ;)

• 2 tygodnie później...

Kolego dzisiaj widzialem cie po 16 na slowackiego na wysokosci niedzwiednika.17 naprawde wygladaja zacnie i chyba bedziemy musieli sie umowic zebym je dokladniej obejrzal bo zastanawiam sie czy kupic 16 czy 17