borciuch1964 Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 nalejcie sobie oleju to tych dziurek odwadniajacych.. troche sie to pobrudzi ale wode odpycha idealnie.. najlepiej przepalony olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daryka Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 nalejcie sobie oleju to tych dziurek odwadniajacych.. troche sie to pobrudzi ale wode odpycha idealnie.. najlepiej przepalony olej a robił ktoś przednie kielichy, bo mi ruda zaczyna je chrupać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 ouu :/ miedzy spawy lub zgrzewy dostala sie woda.. ja zawsze plukam wezem dokladnie kielicha od spodu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smolo76 Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 W mojej Primerce 1999r 2.0td rdza pokazuje się najbardziej pod klamkami i oczywiście przednia część maski ,drzwi są ok a spód w zeszłym roku konserwowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 U mnie niestety dolne ranty drzwi troche pordzewiałe i pod klamkami chromowanymi. Ranty wczoraj pomalowałem a jutro się biorę za klamki, a tak to prima trzyma się ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siutek Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 ja już wole nie mówić... rdza gdzie sie da... w tylnych prawych drzwiach mam już widoczne dziury na samym dole. próg z prawej strony też do wymiany. do tego z lewej strony przerysowanie przez pół auta do gołej blachy - nie robione - rdza wlazła. poza tym w kilku miejscach bąble: dookoła tylnej szyby,prawy tylni błotnik. na pewno mam też rdzę dookoła przedniej szyby - to mi powiedzieli gdy wymieniałem starą, popękaną szybę. I teraz nie wiem czy jest sens to robić, czy sprzedać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Ja swoją primę kupiłem 3 prawie 4 lata temu, miała rozwalony silnik, stała 3 lata bo nie mieli kasy na naprawe, przez te 3 lata tak zardzewiał że szok, jak go kupywałem to znajomi mówili żeby nie kupywać tego złoma. W dniu kupna rdza była dosłownie wszędzie (na obu progach, pod ramką tablicy rejestracyjnej z tyłu, pas przedni zżarty tak że chłodnica się nie trzymała, przednia maska oba przednie błotniki, ranty przednich drzwi, drzwi w okolicach klamek z prawej strony) Do zakupu przekonał mnie tylko dobry stan podłogi i tylnich nadkoli bo w poprzednim aucie (sunny) przerdzewiały mi nadkola i amory wleciały do środka. przez pare dni udało mi się zrobić silnik i niestety sunny padł i musiałem już jeździć primerą do pracy, była tak pordzewiała że wstydziłem się pokazać na mieście, wpadłem na genialny pomysł i wyczyściłem ją jawoxem , i kupiłem plastikowe listwy na progi od p11.144 i je przykleiłem nie było widać zżartych progów, na następny dzień znajomym szczęka opadła jak wypucowałem primę, jeździłem tak 2 miesiące zakupiłem progi, pas przedni i 4 puszki lakieru. Wspawałem progi pas przedni wszędzie wyczyściłem ze rdzy i pomalowałem, wszystko trzyma się bez problemu aż do dziś, no tylko pod jedną klamką wyszło bo słabo wyczyściłem, ze rdzą pod szybą też był problem aż szyba pękła, ale przy wstawianiu nowej (za dopłatą) wyczyścili i zabezpieczyli tam blache. Ja nie żałuję że ją tak wyremontowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 moja p11.144 2000 ma kilka ognisk na klapie bagażnika kombi przy szybie, drzwi od kierowcy zaczyna brać od dołu od strony progu, generalnie pod spodem przydało by się czyszczenie i konserwacja. Dodatkowo błotniki przednie zaczyna brać, szpachla odpada, ale auto było po dzwonie to ma prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi