Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

CORTANIN F

extradd
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czy miał ktoś z was może z tym do czynienia?Konkretnie chcę wiedzieć czy można na to kłaść lakier, jak to malować itp.

W szczególności myśle o miejscu na tylnej kalpie przy wycieraczce, czyli słabym punkcie N15 ;)

EDIT@

Dobra, poszukałem, poczytałem i dowiedziałem się że jest to PERPETUM-MOBILE na rdzę.Dużo osób sobie chwali owy specyfik jak i jego cenę i podobno bardzo dobrą jakość.

...no właśnie u mnie leży ta buteleczka, ale nie mam odwagi jej odkręcić zanim nie dowiem się o niej czegoś więcej niż jest napisane na opakowaniu...hihi

...Tylko dziwi mnie, że trzeba trzymać ten środek na rdzy aż przez 24h.

No z tego co wyczytałem to właśnie rdza jest dla tego preparatu środkiem wiążącym, ludzie sobie to chwalą gdyż jest idealne do naszych potrzeb.Pisali że 2 lata po zastosowaniu i trzyma nadal.

środek nanosi się pędzlem :) ale zanim to zrobisz lepiej usunąć luźne płaty rdzy bo po związaniu staną się sztywne i kruche więc tak czy tak odpadną :)

cortanin jest ogólnie dostępny wiec niema probemu by go dostać zwłaszcza w sklepach motoryzacyjnych oraz ze sprzętem rolniczym :)

stosowałem go jakiś czas temu i nawet spachlówka się na nim trzymała :)

Jednak opłaca się wcześniej poszperać i poczytać, polecam tutaj zajżeć.Po przeczytaniu tego artykułu postanowiłem CORTANIN F odesłać do lamusa i dziś zakupiłem BRUNOX EPOXY, za 250ml dałem 30 zeta.Czyli wnioskuje że płacimy za jakość(cortanin 5zł:P).Dziś pada u mnie deszcz, więc poczekam na słoneczną pogodę i po brunoxuje moją almerkę przy tylnej wycieraczce:) .

extradd, pokaże Ci jedno, jak wygląda po około pół roku-9 miesiącach miejsce zrobione właśnie Brunox Epoxy (coś takiego - http://moto.allegro.pl/item336051187_bruno...korozja_i_.html ), miejsce było przeszlifowane papierem ściernym i szczotką drucianą, był położony Brunox Epoxy, po 1 dniu nałożyłem dobrą warstwę podkładu (minia czerwona Nobiles), a potem na to coś ala Bitex. Wniosek po roku - znów muszę to miejsce zrobić ...

Sam zastanawiam się co dobrze zjada rdze, bo praktycznie czeka mnie 2x konserwacja podwozia.

Fotka przed -

dsc00621aw0.jpg

Fotka po (po 6-9miesiącach) -

img6797nc1.jpg

Kolego drogi ale ty tam masz konkretną dziurę i bez łaty będzie ciężko.Ja mam na myśli tak zwane parchy, ale nie dziury na wylot.Zresztą jak tylko znajdę jakąś dziurę to od razu robię łate bo mam do tego odpowiedni sprzęt jak i warunki.Tym sposobem co robiłeś to można nazwać na sprzedaż, nawet nie mam jak Cię pocieszyć bo miejsce które masz do roboty jest bardzo trudne do wykonania tak by przestało zjadać nawet od wewnątrz.

Koledzy,CORTANIN stosowałem od dawna,jeszcze męczyło się PF125,lub cudo motoryzacyjne PF126,nigdy nie miałem do niego zastrzeżeń,wystarczyło zeskrobać lużną rdzę,pomalować pędzlem zazw.2 razy,na drugi dzień kładłem szpachlę póżniej lakier i trzymało.Nie przypominam sobie,aby w miejscu zastosowania powróciła rdza.

.....,lub cudo motoryzacyjne PF126,.....

Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać ze śmiechu xD.Przy*****eś przyjacielu konkretnie chociaż ja to zawsze nazywałem zemstą komunistów, tydzień grzebania tydzień jazdy, ale laski na to wyrywałem tak że nawet orałem je wewnątrz :D ,a jeden mój malczan to leciał nawet 145km/h, ale silnik pociągnął tylko kwartał :/ To były czasy, wystarczyło mieć małego fiacika albo Etz :(

ja od dawna stosuje cortanin. Fakt ze pamieta on zamierzchłe czasy PRLu, co nie zmienia faktu o jego skutecznosci i na pewno bardziej mu ufom nic brunoxowi i innym imporotwanym sikom z za granicy.

Ostatnio kupilem jakis cud do Peugeota, przeznaczony do aut zabytkowych. Ch**ja prawda, gowno w plynie za 60zl. Dalem sie skusisc po reklamach w Automobiliscie.

Cortanin gut

ja od dawna stosuje cortanin. Fakt ze pamieta on zamierzchłe czasy PRLu, co nie zmienia faktu o jego skutecznosci i na pewno bardziej mu ufom nic brunoxowi i innym imporotwanym sikom z za granicy.

Ostatnio kupilem jakis cud do Peugeota, przeznaczony do aut zabytkowych. Ch**ja prawda, gowno w plynie za 60zl. Dalem sie skusisc po reklamach w Automobiliscie.

Cortanin gut

To zobacz jak wygląda efekt Cortanina F zastosowanego trzy dni temu.

cortantin.JPG

Przepraszam ale chciałem dodać plik ale pisało coś o wykorzystaniu limitu.