Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

silentblock, przedni wahacz, maxima 1991 - tuleja niewymieni

Gość GAS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

NISSAN MAXIMA, 3.0, silnik VG30E, 1991, automat, wersja USA

Mały opis dla lepszego mnie zrozumienia

Wahacz połączony jest z podwoziem za pomocą dwóch silentblock'ów. Przedniego tego od przodu samochody i tylnego).

W ASO powiedziano mi że nie występuje oryginalny przedni silentblock dla przedniego wahacza. Dostępne są tylko tylne, a jeśli zużyje się przedni to trzeba wymienic cały przedni wahacz (w jego komplecie będzie przedni silentblock)

Znalazłem zamienniki, niestety aż w USA. Tam to się nazywa Control arm inner front bushing i kosztuje około 10 - 20$.

Oczywiście rear (tylnych) jest sporo w Polsce (nie wiem dlaczego w PL tylne nazywają przednimi ...) i za oceanem ale nie tego szukam.

Googlałem i sam nic nie znalazłem. Może ktoś wie gdzie mógłbym w Polsce znaleźć tego przedniego silentblock'a dla przedniego dolnego wahacza.

Dzięki i pozdrawiam

Witam, w środe wymieniałem własnie te gumy w wahaczu z lewej strony z przodu, + końcówke stabizacyjną z prawej przód i zapłaciłem 270 zł (Maxima J30 91 rok)

Wymiana była w tym warsztacie :

http://www.blonski.com.pl/oferta.html

naprawde polecam, jak masz blisko to podjedź a jak daleko to może Pan Henryk Ci wyśle, zapytaj.

Pozdro !

U mnie także lewa strona szwankuje

W czasie tygodnia nie bardzo przynam mam czas się zerwać z pracy, jakiś duży ruch w interesie ;) a do Zielonki jakoś mi nie podrodze. Przejeżdzam natomiast czesto niedaleko ASO w Łomiankach NISCAR jeśli dobrze pamiętam, blisko mam także do Jaworski and Gajewski, jakieś ASO jest chyba jeszcze gdzieś na Bemowie. Szczerze mówiąc jesze nic przy tym aucie nie robiłem, ale po badaniu technicznym wyszło ze jest troche do zrobienia np. Hamulce z tyłu, pewnie do wymiany szczeki i cylinderki, ręczny slabiutki - od nowości pewnie nikt tam nie zaglądał dlatego wolałbym dać to tym z ASO, jakie jest Twoje zdanie w fachowości tych serwisów. Mógłbyś poradzić.

Aha i jeszcze jedno, czy zniżki 50% na usługi i 10% na części jest aktualne w serwisach?

Pozdrawiam

Zapytałeś - odpowiedziałem, podałem Ci namiar do gościa który wymieni Ci to co według ASO jest nie wymienne, nie znam innych warsztatów co sie tym zajmują, może są.

Jezeli chodzi o ASO jakie kolwiek to powodzenia życze, dużo kasy i czasu, takie jest moje zdanie.

czy zniżki 50% na usługi i 10% na części jest aktualne w serwisach?

o jakie/które serwisy Ci chodzi ?

Znalazłem na stronie w dziale upusty info że w niektórych ASO np. ten koł ktorego często przejeżdzam NISCAR oferują takie zniżki. Jeśli to prawda to brzmi zachęcają, mam obawy tylko żeby czegoś nie spartaczyli. Fakt może jednak wyuskam trochę czasu i polecę do Zielonki.

Jak już będę robił w Zielonce ten wahacz to może i całą resztę z hamulcami, musze to przemyśleć, ciekaw jestem czy miałby części i jak szybko to zrobi, bez samochodu nie dojadę do pracy :(

Tak czy siak

Dzięki jeszcze raz za info

Pozdro

PS

Nie miałbyś za złe gdybym się na Ciebie powołał w Zielonce?

Jeżeli będziesz miał czas to możesz śmiało podjechać chociaż by na sprawdzenie, facet sprawdza za free ;) najlepiej w sobote przed 14 albo w kazdy inny dzień pod koniec pracy warsztatu,

Nie miałbyś za złe gdybym się na Ciebie powołał w Zielonce?

Nie miałbym ale to nic Ci nie da, nie znam tak dobrze tego gościa, poprostu zna sie na tym co robi i u niego naprawiam zawieszenie.

Znalazłem na stronie w dziale upusty info że w niektórych ASO np. ten koł ktorego często przejeżdzam NISCAR oferują takie zniżki

Było by fajnie jakbyś to sprawdził, ciekaw jestem czy nadal dają te upusty, wątpie czy ktoś z NKP tam jeździ, a może ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...