Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wspomaganie w N16

Gość Glinuś

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem-rano kiedy odpalę auto i kręcę kierownicą słyszę takie delikatne pukanie,a jak sie rozgrzeje tego już nie ma.I drugi problem wiem że już opisywany a polega na tym,iż kiedy kręcę kierownicą do oporu w prawo lub lewo słyszę pisk paska.Przy uruchamianiu i normalnej pracy nie piszczy.Mechanik powiedział,że przy max obrocie kierownicą to normalny objaw i świadczy o dobrej kondycji pompy,ale na starym pasku tego nie było.

Mam taki problem-rano kiedy odpalę auto i kręcę kierownicą słyszę takie delikatne pukanie,a jak sie rozgrzeje tego już nie ma.

Płyn wspomagania do wymiany :)

Przy uruchamianiu i normalnej pracy nie piszczy.

piszczy jak kręcisz kierownicą przy wyłączonym silniku ?

Piszczy tylko przy uruchomionym silniku i tylko jak skręcę kierownicą w prawo lub lewo do oporu.Może trzeba odrobinę jeszcze podciągnąć pasek,ale nie chcę przedobrzyć więc proszę o radę.

Piszczy tylko przy uruchomionym silniku i tylko jak skręcę kierownicą w prawo lub lewo do oporu.Może trzeba odrobinę jeszcze podciągnąć pasek,ale nie chcę przedobrzyć więc proszę o radę.

Ewidentnie wina paska :one:

dziwie się że mechanik powiedział Ci że to normalna praca pompy - wymień płyn w układzie i podciągnij pasek to zobaczysz/usłyszysz jak powinien "normalnie" pracować układ wspomagania :one:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...