Gość markol Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Witam od 2 miesiący jestem posiadaczem Almerki 1.4 GX 97r. zrobiłem nią jakieś 3500 km, dziś usłyszałem charakterystyczne szmery z lewej strony (od przodu samochodu) niezależnie czy na zimnym czy na ciepłym są takie same. Myślałem że to pasek klinowy wiec wymieniłem, a nawet odpaliłem bez paska i dźwięk cały czas jest ten sam. Mam przejechane 123000 km, w momęcie zakupu był świeżo po wymianie oleju i filtru (Mobil 1 syntetyk) , nic nie szumiało chodził idealnie. Od kilki dni dopiero to zauważyłem. Nie mam żadnych zaburzeń obrotów, ani zaburzeń mocy - chodzi idealnie. Czy to może być rozrząd ?? czy były przypadki całkowitego rozsypania się łańcuchów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnny3 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 witam poszukaj na na forum bo jest tego sporo na temat rozrzadu i sie wszystkiego dowiesz dlaczego co i jak pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markol Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 szukałem, od tego zacząłem, ale nic konkretnego nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość power_bit Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Da sie odpalić bez paska klinowego........????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markol Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 TAK, nie bez problemu odpalił , tylko kontrolka świeci o braku ładowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klajgus Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 i silnik nie powinien pracować za długo bez paska bo pompa wody tez nie pracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gruson Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 markol a jaki jest dokladniej ten dzwiek? U mnie od paru miesiecy od lewej strony silnika tez dochodza jakies dziwne dzwieki szmery/klekotanie nie wiem jak to nazwac. Kolega mowi ze to moze jakies lozysko. Ja to porownuje do ciuchci i jest to takie ksz Ksz ksz ksz ksz im wiecej gazu tym wieksza czestotliwosc, tak ze przy 4-5 tysiacach juz nawet tego nie slychac bo zlewa sie w jedno Jest to taki dzwiek ze trzeba sie wsluchac zeby go pierwszy raz uslyszec. Najintenstywniej slychac przy 1.5-2k obrotow. Moze to to samo? Tez wymienilem oba paski a i alternator mialem w naprawie bo padl regulator napiecia wiec panowie mechanicy by chyba zauwazyli jakas usterke <naiwny> Najgorsze to to ze za miesiac urlop i mam w planach daleka podroz, a almerka zaczyna sie sypac : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markol Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Tak to chyba ten sam dźwięk, ale byłem z tym u Mechanika od NISSAN'ów polecanego na tym forum z Sosnowcu (Bardzo Konkretna Osoba - POLECAM) i powiedział mi że to normalne i żeby się tym nie przejmować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.