Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] rozrząd ??

Gość markol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od 2 miesiący jestem posiadaczem Almerki 1.4 GX 97r. zrobiłem nią jakieś 3500 km, dziś usłyszałem charakterystyczne szmery z lewej strony (od przodu samochodu) niezależnie czy na zimnym czy na ciepłym są takie same. Myślałem że to pasek klinowy wiec wymieniłem, a nawet odpaliłem bez paska i dźwięk cały czas jest ten sam. Mam przejechane 123000 km, w momęcie zakupu był świeżo po wymianie oleju i filtru (Mobil 1 syntetyk) , nic nie szumiało chodził idealnie. Od kilki dni dopiero to zauważyłem. Nie mam żadnych zaburzeń obrotów, ani zaburzeń mocy - chodzi idealnie.

Czy to może być rozrząd ?? czy były przypadki całkowitego rozsypania się łańcuchów ?

witam

poszukaj na na forum bo jest tego sporo na temat rozrzadu i sie wszystkiego dowiesz dlaczego co i jak

pozdrawiam

markol a jaki jest dokladniej ten dzwiek? :) U mnie od paru miesiecy od lewej strony silnika tez dochodza jakies dziwne dzwieki szmery/klekotanie nie wiem jak to nazwac. Kolega mowi ze to moze jakies lozysko. Ja to porownuje do ciuchci i jest to takie ksz Ksz ksz ksz ksz im wiecej gazu tym wieksza czestotliwosc, tak ze przy 4-5 tysiacach juz nawet tego nie slychac bo zlewa sie w jedno :) Jest to taki dzwiek ze trzeba sie wsluchac zeby go pierwszy raz uslyszec. Najintenstywniej slychac przy 1.5-2k obrotow. Moze to to samo? Tez wymienilem oba paski a i alternator mialem w naprawie bo padl regulator napiecia wiec panowie mechanicy by chyba zauwazyli jakas usterke <naiwny> ;) Najgorsze to to ze za miesiac urlop i mam w planach daleka podroz, a almerka zaczyna sie sypac :(:

Tak to chyba ten sam dźwięk, ale byłem z tym u Mechanika od NISSAN'ów polecanego na tym forum z Sosnowcu (Bardzo Konkretna Osoba - POLECAM) i powiedział mi że to normalne i żeby się tym nie przejmować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...