Gość grzybek31 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 witam jestem nowy nie bić ) .A więc do rzeczy nie wiem co jest grane jak jest zimny silnik to jest ok ale po nagrzaniu wariuje.Chodzi o to ze przy jeździe po mieście na rozgrzanym silniku wrzucam na luz i zaraz gaśnie chodź nie zawsze . jak go odpalę jest good ale tak za jakieś 2 km to samo ,nie gaśnie cięgle tylko obroty spadają na parkingu jak sie zatrzymam to słychać dosłownie "pyrkanie" jak starego diesel jak go przegazuje to czasami sie uspokoi i wyrówna obroty ale rzadko to pomaga. chciał bym dodać ze nie pali więcej niż powinien i nie traci mocy jak już sie jedzie to nie szarpie porostu nie może otrzymać wolnych obrotów .macie może jakieś sugestie co to może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Micra Fan Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Witam pewnie to wina calego wtrysku z przeplywomierzem musial bys wymienic to.Mam cale micry na czesci jesli czegos poszukujesz to prosze o tel.722-304-914 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witek Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Poczytaj o regeneracji przepływomierza na forum gdzieś jest ten post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Longers Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 standard w micrach, jak mowia koledzy przeplywomierz, ja z nim nic nie robilem instalacja gazowa rozwiazuje ten problem, jednak czasami na goracym silniku tez mi faluja obroty na luzie, wtedy musze mocno rozkrecic silniczek tak do 5000rpm i pracuje juz normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzybek31 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 w piątek jestem omówiony z mechanikiem i zobaczymy słyszałem ze to tez moze byc wina sondy lambda . bo jak silnik zimy to komp zmienia ustawienia na nagrzewanie a po rozgrzaniu sonda zabiera sie do roboty jakoś tak mi tłumaczono.w piątek sie okaże miejmy nadzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.