Gość wit Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Czy to możliwe? Panowie jeździłem 15 tys na hałasującym przy ostrym sktęcie w prawo przegubie (lewym). Tak wczoraj był ten dzień. Znajomemu zepsuł się samochód więc pojechałem go ściągnąć. Dolinka Służewiecka, lekki podjazd na skręconych kołach pod krawężnik i nasyp trawiasty i ciach... stanął. Teraz moje pytania bo się nie znam: 1. Przegu wewnętrzny i zewnętrzny - może ktoś krótko opisać o co chodzi...? 2. Podać cenę raczej tego elementu który jest bliższy skrzyni biegów (wewnętrzny?) 3. Podać adres sklepu gdzie mają taki element/zamiennik? 4. Czy w necie można kupić nówkę? Dzieki za ewentualnego helpa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 1. Przegu wewnętrzny i zewnętrzny - może ktoś krótko opisać o co chodzi...?2. Podać cenę raczej tego elementu który jest bliższy skrzyni biegów (wewnętrzny?) 3. Podać adres sklepu gdzie mają taki element/zamiennik? 4. Czy w necie można kupić nówkę? 1. wewnętrzny jest przy skrzyni a zewnętrzny przy kole (do wymiany najprawdopodobniej zewnetrzny) 2. :?: nie znam :?: 3. sklepy motoryzacyjne 4. jak najbardziej i czasami DUŻO zaoszczędzisz, tylko Tobie chyba trochę na czasie zależ :/ y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wit Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 juz po sprawie, obdzwoniem kilka sklepów niestety nie było zamienników - do ASO nawet nie dzwoniłem spodziewam się że za sam przegub bym zapłacił 1200-1500 zł znajomy akurat miał całą półośkę za przyzwoite 400 zł, wymieniłem całość (robocina 80zł) oraz 3,5 litra SHC w skrzyni, więc cała operacja wyszła 700 zeta. gdyby ktoś wiedział o takich zamiennikach do 2.2di na przyszłość to przyda się to info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dkaminski Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 ja kupiłęem przegub na allegro, ale jak już przyszedł to nie miałem czasu go wymienić... Jak już wreszcie pojechałem do mechanika to okazało się ze nie pasuje, a przez to ze minęło więcej niz 14 dni to nie mogłem zwrócić i teraz jestem 160zł w plecy :029: tak w ogóle to mam same problemy z almerą bo teraz wszystko wskazuje ze mi uszczelka pod głowicą padła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.