Gość ick1 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Witam. Jestem nowy i od razu z problemami. Posiadam sedana 2.0D z 99r. Chciałem domontować do niego sterownik centralnego zamka gdyż był otw/zam. z kluczyka. Zakupiłem "sterownik" który okazał się alarmem. Jak go zamontować by działały tylko funkcje sterowania z pilota a nie musieć podłączać funkcji alarmu???????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 a co to za alarm :?: Ja na Twoim miejscu podpiął bym sterowanie centralnego, i czujnik otwartych drzwi. oczywiście plus, minus i plus po stacyjce jak jest takie podłączenie w Twoim alarmie. nie podpinaj żadnych czujników i już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ick1 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Alarm "TBL 777". Nie wiem jak jest w tym bo słyszałem że niektóre alarmy muszą być podłączane kompletnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 poczytaj tu sobie o tym alarmie: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic312841.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ick1 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Ale gówno kupiłem. Żeby się takdało tylko sam sterownik ztego całego alarmu podłączyć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zimor Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Montuje właśnie zwykły alarm do N15 - sterowanie CZ, syrenka,pilot. Mam jednak problem bo nie wiem jak najlepiej podpiąć kierunkowskazy. Słyszałem, że przewody z alarmu od migaczy można podpiąć pod kierunkowskazy tyle. Zlokalizowałem przewód od tylnego lewego migacza ale nie wiem gdzie jest od prawego?! Bo z tego co zauważyłem nie idą w jednej wiązce. Pozdrawiam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klajgus Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 jak dobrze pamiętam to ja znalazłem je (obydwa) pod obudową kierownicy, ściągnij ten plastyk co jest w nim stacyjka i centralnie u góry masz te przewody od kierunków, chyba były koloru zielonego. Powodzenia i daj znać czy znalazłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zimor Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 te przewody o których mówisz to na pewno te od przełączania migaczy dźwigienką - raczej je znajdę skorą są też u Ciebie Nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie bo te przewody sterują przekaźnik - są niskoprądowe. Jeśli coś by poszło nie tak to w najlepszym wypadku spali się któryś bezpiecznik. Ja chciałem podłączyć się dalej - bezpośrednio pod kierunkowskazy bo z centralki al. i tak podawane jest impulsowo +12V.. Dzięki za poradę sprawdzę ewentualnie jak by to działało.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.