Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Doradzcie z centralką.

Gość ick1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem nowy i od razu z problemami. Posiadam sedana 2.0D z 99r. Chciałem domontować do niego sterownik centralnego zamka gdyż był otw/zam. z kluczyka. Zakupiłem "sterownik" który okazał się alarmem. Jak go zamontować by działały tylko funkcje sterowania z pilota a nie musieć podłączać funkcji alarmu????????

a co to za alarm :?:

Ja na Twoim miejscu podpiął bym sterowanie centralnego, i czujnik otwartych drzwi.

oczywiście plus, minus i plus po stacyjce jak jest takie podłączenie w Twoim alarmie.

nie podpinaj żadnych czujników i już. ;)

• 3 tygodnie później...

Montuje właśnie zwykły alarm do N15 - sterowanie CZ, syrenka,pilot. Mam jednak problem bo nie wiem jak najlepiej podpiąć kierunkowskazy. Słyszałem, że przewody z alarmu od migaczy można podpiąć pod kierunkowskazy tyle.

Zlokalizowałem przewód od tylnego lewego migacza ale nie wiem gdzie jest od prawego?! Bo z tego co zauważyłem nie idą w jednej wiązce.

Pozdrawiam..

Gość klajgus

jak dobrze pamiętam to ja znalazłem je (obydwa) pod obudową kierownicy, ściągnij ten plastyk co jest w nim stacyjka i centralnie u góry masz te przewody od kierunków, chyba były koloru zielonego. Powodzenia i daj znać czy znalazłeś

te przewody o których mówisz to na pewno te od przełączania migaczy dźwigienką - raczej je znajdę skorą są też u Ciebie ;)

Nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie bo te przewody sterują przekaźnik - są niskoprądowe. Jeśli coś by poszło nie tak to w najlepszym wypadku spali się któryś bezpiecznik. Ja chciałem podłączyć się dalej - bezpośrednio pod kierunkowskazy bo z centralki al. i tak podawane jest impulsowo +12V.. Dzięki za poradę sprawdzę ewentualnie jak by to działało..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...