Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Kilka pytan o N15 (chlapacze,centralny,przyspieszenie)

Gość carvel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zebrało mi się kilka pytań co do mojej almerki, może ktoś poradzi :)

1. Czy ktoś montował uniwersalne chlapacze do almery 3d ? mam takie na oku w motoryzacyjnym (komplet 50 zl) Chce je zalozyc dlatego że po wymianie opon strasznie mi wyrzuca spod kół i obija , czy to pomoże?

2. Założyłem sobie centralny zamek (kupiony na allegro) wszystko niby ok tylko jest jeden problem, na pilocie jak zamykam to otwiera i na odwrót, macie jakiś sposób na to?

3. Zauważyłem że na zimnym silniku zaraz po odpaleniu rano auto jest o wiele żwawsze, ma lepsze przyspieszenie, a potem sytuacja sie normuje gdy sie zagrzeje. Wiem że to jest spowodowane ssaniem, ale moje pytanko czy można zrobić tak na rozgrzanym silniku np. w momentach przyspieszania? aha i czy to jest normalne? bo np. w oplu vectrze to mialem na odwrot jak byl zimny to straszny mul, no tragedia byla,dlawil sie ;)

Jeżeli możecie to odpiszcie na moje pytanka

Z góry dzieki

Chlapacze bym sobie darował, kupił bym (i tak tez zrobiłem) plastikowe nadkola na tył (30 złotych sztuka) i już nic nie będzie się o nic poza nadkolami obijać. No chyba ze obija Ci o zewnętrzne blachy to poszukał bym chlapaczy do almerki (np od anglika)

Co do alarmu to wygląda na to ze przy montażu zamieniłeś przewody. Więcej z taka ilością informacji nic nie powiem :D

Powodzenia w walce z problemami :)

Z nadkolami to ja byłbym ostrożny, jak je będziesz miał i założysz to podaj mi powód po co miałbyś je kiedyś zciągać?Jak ich nie masz to widzisz wszystko i pilnujesz by nic nie gniło.Almera ocynku nie ma, więc karcher, wysuszyć i zakonserwować jakimś BOLem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...