Gość carvel Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Witam Zebrało mi się kilka pytań co do mojej almerki, może ktoś poradzi 1. Czy ktoś montował uniwersalne chlapacze do almery 3d ? mam takie na oku w motoryzacyjnym (komplet 50 zl) Chce je zalozyc dlatego że po wymianie opon strasznie mi wyrzuca spod kół i obija , czy to pomoże? 2. Założyłem sobie centralny zamek (kupiony na allegro) wszystko niby ok tylko jest jeden problem, na pilocie jak zamykam to otwiera i na odwrót, macie jakiś sposób na to? 3. Zauważyłem że na zimnym silniku zaraz po odpaleniu rano auto jest o wiele żwawsze, ma lepsze przyspieszenie, a potem sytuacja sie normuje gdy sie zagrzeje. Wiem że to jest spowodowane ssaniem, ale moje pytanko czy można zrobić tak na rozgrzanym silniku np. w momentach przyspieszania? aha i czy to jest normalne? bo np. w oplu vectrze to mialem na odwrot jak byl zimny to straszny mul, no tragedia byla,dlawil sie Jeżeli możecie to odpiszcie na moje pytanka Z góry dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Chlapacze bym sobie darował, kupił bym (i tak tez zrobiłem) plastikowe nadkola na tył (30 złotych sztuka) i już nic nie będzie się o nic poza nadkolami obijać. No chyba ze obija Ci o zewnętrzne blachy to poszukał bym chlapaczy do almerki (np od anglika) Co do alarmu to wygląda na to ze przy montażu zamieniłeś przewody. Więcej z taka ilością informacji nic nie powiem Powodzenia w walce z problemami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Z nadkolami to ja byłbym ostrożny, jak je będziesz miał i założysz to podaj mi powód po co miałbyś je kiedyś zciągać?Jak ich nie masz to widzisz wszystko i pilnujesz by nic nie gniło.Almera ocynku nie ma, więc karcher, wysuszyć i zakonserwować jakimś BOLem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.