Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Szpera z S14 do S13 200sx

Gość Wad
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Słyszałem że można bezproblemowo zamontować szpere z S14 do S13. ale trzeba wykonać jakąś małą przeróbke. czy ktoś by mógł opisać o co dokładnie chodzi??

BTW próbowałem poszukać czegoś na turbokillers.com ale strona nie dziala. ;/ ktoś zna przyczyne??

Gość EnDrIu WAWA
s13 z rynku niemieckiego i austriackiego byly wyposazone w szpere. Mozesz poszukac jakiegos auta z tamtego rynku na czesci.
To jest gdybanie, ile jest s13 z Niemiec w PL, ktore nie maja szpery. Nie ma co patrzec z jakiego kraju jest auto np. moje i Elmera jest z Wloch, jego nie ma szpery a moja ma(seryjna do s13).

BTW: Szpera w Nissanach jest kiepska, bo jest wiskotyczna. Jak auto ma byc do driftow to spawaj most.

auto ma być pod drift(no i po mieście też trzeba jeździć nie? :P ) tylko ze słyszałem ze jak sie spawa most i sie rozwali to potem jeszcze raz trzeba aż w końcu może dojść do jakiejś poważniejszej usterki. to prawda??

Gość EnDrIu WAWA
No to wy mi powiedzcie czy nie można? xP

jakie bedzie najlepsze/najtańsze wyjście z tej sytuacji

Najtaniej i najlepiej jak auto ma byc do driftu to zespawac- do driftu czyli latanie po 100km/h bokiem a nie zrobienie slajda na jakims skrzyzowaniu z jedynki czy dwojki lub zabawie na rondzie. Po miescie da sie tez jezdzic nie ma co pekac. Jak dobrze zespawasz to nie trzeba tego robic ponownie. Most do s13 mozna kupic za grosze, wiec na zime mozna zalozyc zwykly dyfer a w lato jezdzic na elektroszperze.

a mógłbyś mi jeszcze wytłumaczyć (z racji tego że jestem początkujący) jaka jest różnica miedzy szperą a elektroszperą?? elektor to poprostu zespawana tak??

sry za nooberskie pytanie

Gość EnDrIu WAWA
a mógłbyś mi jeszcze wytłumaczyć (z racji tego że jestem początkujący) jaka jest różnica miedzy szperą a elektroszperą?? elektor to poprostu zespawana tak??

sry za nooberskie pytanie

Tak

zespawany dyfer=eszpera, elektroszpera.

Gość EnDrIu WAWA
a do kogo moge sie zgłosić żeby mi takowy most zespawał?? bo raczej do mechanika to nie??

może dać chłopakom ze stoczni?? :diabel:

Nie wiem w czym problem, nie jest to jakies skomplikowane, wiec mozesz dac mechanikowi