Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Lakierowanie zderzeka.....

Gość Lasswel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wczoraj moja almerka dostala po d*pie( naszczecie tylko lakier).....a od kogo???? Od kobity...i to jeszcze bez prawo jazdy:( A ze jest to moja sasiadka to umowilem sie z nia, ze nie zglosze tego na policje, a no i jej mama ma tyle punktow, ze nie chciala tego zglaszac....to umowilem sie, ze wezme od niej 650 zl. Dzownilem do serwisu nissana i powiedzieli mi, ze zdjecie, polakierowanie i zalozenie ponownie kosztuje 550 zl. Ale to jest wariant calosciowego lakierowania. Moje pytanie jest takie czy mozna lakierowac czesciowo???? A moze znacie kogos w Trojmiescie kto zrobilby to taniej???? no i solidnie???

Zderzak jest zadrapany na calej dlugosci z boku, a wiec nie za duza powierzchnia...moze da rade malowanie czesciowe???

Cale szczecie byla to honda civic, a wiec bardzo niziutka i dostalo sie tylko w zderzak. Az strach pomyslec co by bylo gdyby byl to GOLF:(

Pomalowanie zderzaka to koszt około 300-350 zł poza ASO. Jeśli masz kolor metalic to nie polecam malowania częściowego. Poza tym tak czy inaczej musiałbyś zapłacić jak za malowanie całego elementu bo przy malowaniu częściowym też jest troche pracy (cieniowanie). Wniosek : maluj cały zderzak i poza ASO, ale w dobrym zakładzie o dużej renomie żeby doboru koloru nie spieprzyli.

dzieki:) za info:) Jeszcze chcialbym wiedziec gdzie w trojmiescie znajde dobrego lakiernika?

[ Dodano: Pią 18 Kwi, 2008 10:08 ]

Jeszcze jedno pytanie.

Czy moge zrobic ta naprawe z wlasnego AC???? bez wskazywania sprawcy, czyli powiedziec PZU, ze mialo to miejsce na parkingu i takie auto juz zastalem?????

Czy moge zrobic ta naprawe z wlasnego AC???? bez wskazywania sprawcy, czyli powiedziec PZU, ze mialo to miejsce na parkingu i takie auto juz zastalem?????

Możesz, nikt Ci nie broni :)

Na szybko znalazłem taki wątek o lakiernikach w Trójmieście:

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...light=lakiernik

Jeśli chodzi o robienie z AC to oczywiście, że możesz ale trzeba pamietać, że jeśli masz zniżki to napewno będą chcieli Tobie pare % obciąć. Ale tak czy inaczej może byc to opłacalne :)

Ja dostałem strzał w przedni zderzak. Robiłem szkodę z AC . Wymiana zderzaka , lakier, uchwyty mocujące: 2480zł. ;)

[ Dodano: Sro 23 Kwi, 2008 01:34 ]

Ps. jak lakieruje się to cały element. Lub całe auto

;)

10% zniżki na dwa lata,

Najczęściej nie jest to 10% zniżki, tylko wskakujesz 2 taryfy wyżej. Przykładowo mając, a następnie 1 szkodę:

a)60% zniżek, zostaje Ci 40% zniżek

B)0% zniżek, masz zwyżkę +50%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...