Gość lkosz Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Ostatnio podczas jazdy zaobserwowalem ze w moim aucie slychac dziwny odglos w tylnej czesci samochodu. Cos podobnego do szumu ale to nie sa glosniki . Moze to lozysko? nie jestem ekspertem wiec prosze o porade. Jak zatrzymam auto to dziwny odglos dalej slychac. Jeszcze jedno pytanie do was czy moge sobie sam naprawic podswietlenie na desce rozdzielczej tam gdzie wyswietlony jest przebieg auta. Na desce pol wyswietlacza jest podswietlona polowa nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny38 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Cos podobnego do szumu ale to nie sa glosniki . Moze to lozysko? nie jestem ekspertem wiec prosze o porade. Jak zatrzymam auto to dziwny odglos dalej slychac.Jeżeli po zatrzymaniu słyszysz nadal szum to wykluczałoby łożysko, niewiele rzeczy może szumieć po zatrzymaniu auta, może pompa paliwa w baku. Czy przypadkiem nie masz instalacji gazowej? wtedy jeżdżąc z niskim poziomem benzyny można pompę załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Njaczęstsze odgłosy dochodzą z zawieszenia, oraz układu hamulcowego.Te modele tak mają i tak ma być.Oczywiście żartowałem, jednak sam musisz stwerdzić co jest przyczyną odgłosów no chyba że sobie życzysz to będziemy zgadywać. Ja obstawiam lewy tylni zacisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Lozysko huczy mocniej, im szybciej jedziesz. Jednak lozyska nie zuzywaja sie za czesto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Panowie ale tu mamy problem ze na postoju też syczy wiec na pewno nie ma to związku z zawieszeniem i łożyskami, zaciskami tarczami itp. Ja stawiał bym na pompę paliwa tak na czuja Jaszcze ciekawi mnie czy po wyłączeniu zapłony też syczy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mokrii Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Jaszcze ciekawi mnie czy po wyłączeniu zapłony też syczy:D bo jesli wtedy tez syczy to musi to byc Wąż z kieszeni własciciela pojazdu :one: tylko mu uciekl do bagaznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markol Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 też mnie interesował ten dźwięk, ale wszyscy mnie uspokoili że to normalny odgłos pracy pompy paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cino Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 W zeszłym tygodniu wymieniłem świece i filtr paliwa, po odpaleniu słyszałem ten sam dźwięk z tyłu samochodu, to pompa paliwa, na następny dzień syczenie ucichło:)z tego co wiem to normalny objaw almerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lkosz Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Wczoraj bylem u mechanika, on twierdzi ze to bedzie uklad wydechowy. Gdzies przepuszcza i dlatego slychac. Nie mowilem mu o waszych pomyslach. Jutro powiem zeby sprawdzil filtr paliwa. Jak sie wyjasni to napisze co to bylo. A co do podswietlenia kilometrow czy jest ktos w stanie mi odpisac czy da sie to zrobic bez rozkrezania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Broda Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 A co do podswietlenia kilometrow czy jest ktos w stanie mi odpisac czy da sie to zrobic bez rozkrezania. Witaj, Gdzieś na forum jest wątek na ten temat i tam jest dużo opisane. Poszukaj także manuali (dostepne na forum) i o ile dobrze pamiętam książeczka zrób to sam (bardzo przydatna). )))) Ja w swojej almerce wymieniałem juz podświetlenie. Musisz wykręcić dwie śrubki od osłony plastikowej, a następnie dwie albo trzy od zegarów. Wyjmujesz zegary, zmieniasz żaróweczki, wkładasz, dokręcasz i gotowe. Robota na maksymalnie 15 minut. Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi