Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Dziwny odglos w tylnej czesci samochodu

Gość lkosz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio podczas jazdy zaobserwowalem ze w moim aucie slychac dziwny odglos w tylnej czesci samochodu. Cos podobnego do szumu ale to nie sa glosniki :). Moze to lozysko? nie jestem ekspertem wiec prosze o porade. Jak zatrzymam auto to dziwny odglos dalej slychac. Jeszcze jedno pytanie do was czy moge sobie sam naprawic podswietlenie na desce rozdzielczej tam gdzie wyswietlony jest przebieg auta. Na desce pol wyswietlacza jest podswietlona polowa nie.

Cos podobnego do szumu ale to nie sa glosniki :). Moze to lozysko? nie jestem ekspertem wiec prosze o porade. Jak zatrzymam auto to dziwny odglos dalej slychac.
Jeżeli po zatrzymaniu słyszysz nadal szum to wykluczałoby łożysko, niewiele rzeczy może szumieć po zatrzymaniu auta, może pompa paliwa w baku. Czy przypadkiem nie masz instalacji gazowej? wtedy jeżdżąc z niskim poziomem benzyny można pompę załatwić.

Njaczęstsze odgłosy dochodzą z zawieszenia, oraz układu hamulcowego.Te modele tak mają i tak ma być.Oczywiście żartowałem, jednak sam musisz stwerdzić co jest przyczyną odgłosów no chyba że sobie życzysz to będziemy zgadywać.

Ja obstawiam lewy tylni zacisk. :P

Panowie ale tu mamy problem ze na postoju też syczy wiec na pewno nie ma to związku z zawieszeniem i łożyskami, zaciskami tarczami itp. Ja stawiał bym na pompę paliwa tak na czuja :D Jaszcze ciekawi mnie czy po wyłączeniu zapłony też syczy:D

W zeszłym tygodniu wymieniłem świece i filtr paliwa, po odpaleniu słyszałem ten sam dźwięk z tyłu samochodu, to pompa paliwa, na następny dzień syczenie ucichło:)z tego co wiem to normalny objaw almerek

Wczoraj bylem u mechanika, on twierdzi ze to bedzie uklad wydechowy. Gdzies przepuszcza i dlatego slychac. Nie mowilem mu o waszych pomyslach. Jutro powiem zeby sprawdzil filtr paliwa. Jak sie wyjasni to napisze co to bylo. A co do podswietlenia kilometrow czy jest ktos w stanie mi odpisac czy da sie to zrobic bez rozkrezania.

A co do podswietlenia kilometrow czy jest ktos w stanie mi odpisac czy da sie to zrobic bez rozkrezania.

Witaj,

Gdzieś na forum jest wątek na ten temat i tam jest dużo opisane. Poszukaj także manuali (dostepne na forum) i o ile dobrze pamiętam książeczka zrób to sam (bardzo przydatna).

:)))))

Ja w swojej almerce wymieniałem juz podświetlenie. Musisz wykręcić dwie śrubki od osłony plastikowej, a następnie dwie albo trzy od zegarów. Wyjmujesz zegary, zmieniasz żaróweczki, wkładasz, dokręcasz i gotowe. Robota na maksymalnie 15 minut.

Pozdrawiam i powodzenia