Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Rysy...

frezeer

Rekomendowane odpowiedzi

Moze troche dziwne pytanie ,ale mnie nurtuje :D

Otoz swoja almerke kupilem od rodziny (francuskiej) ,jak to bywa z dziecmi troche poniszczyly samochod ,konkretnie chodzi mi o rysy na lakierze.

Sa w sprzedazy jakie specyfiki do usuwania rys czy zostaje mi lakierowanie samochodu?

Dodam ze probowalem pasta polerska i woskiem koloryzujacym ale efekty sa mizerne :/

Wiekszosc rys nie dochodzi do podkladu ,ale jest takze sporo takich glebokich. Dodam ze kolor samochodu to niebieski ,albo morski ,sam niewiem :D

słyszałem o technice wpuszczania lakieru w rysy ale nie wiem jak to w praktyce wygląda, kredkami też niewiele zdziałasz, ja bym jeszcze mechanicznej polerki spróbował.

wziąć dobre okulary, ocenić czy zadarta jest tylko zywica wierzchniej warstwy czy również baza . jeśli baza to dokupić zaprawkę odpowiedniego koloru. Ja kupowałem po numerze pod maską miałem malinę. drobnym pendzelkiem uzupełniasz bazę . Po wyschnięciu bazy nakładasz żywicę. Ja też kupowałem u gostka co tym handluje. Dwuskładnikowa, lub zamiennik w sprayu jednoskładnikowy. i nanosisz w tym miejscu gdzie baza przykrywając bazę i wypełniając rysę. Zabawa na dłuższą chwilę gwarantowana. I dopiero na koncu , po wyschnięciu auto na polerkę!!!! nie wcześniej. Efekt jest warty straconego czasu. Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...