Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[Y10] dziura w ukladzie chlodzenia POMOCY !!

Gość stu

Rekomendowane odpowiedzi

witam wczoraj szczelila mi rura ukladu chlodzenia ta ktora biegnie po lewej stronie obok rozrzadu mam malukta dziurke i zastanawiam sie czy nie da sie jakos nareperwac cos nalozyc zakleic ?? moze ktos tak robil . z gory dzieki

Miałem to samo (nowa guma jest dostępna tylko w serwisie za ok.650pl).

Naprawiłem poprzez rozcięcie gumowej rurki i w to miejsce wstawiłem kawałek zwykłej rury calowej plus 2 opaski zaciskowe (cybanty).

no to wydaje sie najlepszym rozwiazaniem . tak pozatym ta czy ta rura ma orginalnie na kolanku(tzn nei ma kolnka tylko zgiecie 90 stopni) przy bloku silnika nakladke bo u mnie jak by ktos na nia nalozyl detke bo pobobno kiedys juz pekla ? wyglada na to ze zrobie twoja metoda pozdro

mam jeszcze jedno pytanko czy jak reperowales ta rurke to sposzczales caly uklad czy tylko lapales to co po odkreceniu rury wylecialo mam jzu wszystkie potrzebne rzeczy czyli rurka pcv i 2 obejmy terazjak sie do tergo zabrac ?

[ Dodano: Wto 22 Kwi, 2008 12:49 ]

nie pcv tylko stalowa tak pomyslalem ze moze sie stopic ten plastik:) musze sie za to zabrac dzis bo tasma juz przecieka heh

Płynu nie spuszczałem tylko zdjąłem rurke, ile złapałem tyle wlałem i dopełniłem z nowej butli.

Jeżeli wiesz w którym dokładnie miejscu jest dziura to w tym miejscu tniesz i wstawiasz rurke stalową bo pcv mają max 135 stopni takze po pewnym czasie szlag by ją trafił.

Powodzenia :one:

idz s wkoncu wzilem sie za dziure zlokalizowalem przeciolem wstawilem rure metalowa 2 obejmy wymienilem przy okazji stare orginaly na te nasze na kluczyk lub wkretak :) dzieki za pomoc cala naprawa trwala jakies 10 minut hehe . tylko si eteraz zastanawiam ulecialo mi z litr plynu z rurek plus oproznilo prawie opoznilo zbiornik zalalem go na naowo i o dziwo nic nie ubywa jakies 2 cm ?? chyba bedzie trzeba odpowietrzyc... temp w normie nie ogrzewanie dziala wiec wszytko chyba ok pozdrawiam i dzieki za pomoc ps mam takeigo samego kombiaka heh nawet kolor sie zgadza wieshaq

odpowietrzenie najlepiej zrob w ten sposób ze odpal odkrec korek zbiorniczka wyrownawczego niech chodzi az do zalaczenia wentylatora odczekaj troche dolej do kreski MAX. poczekaj 2-3 zalaczenia wentylatora i tyle.

[ Dodano: Pią 25 Kwi, 2008 08:39 ]

P.S. skoro dziala to poprosze o klikniecie pomógł pod moim awatarem. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...