Gość halski Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Juz całkiem niedługo szykuje mi się dłuższa trasa. W ciągu 4 dni chcę przejechać prawie 2000 kilometrów. W związku z tym chciałem zapytać co powinienem sprawdzić żeby nie denerwować się podczas podróży? Co ze sobą zabrać? Jakieś części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Juz całkiem niedługo szykuje mi się dłuższa trasa. W ciągu 4 dni chcę przejechać prawie 2000 kilometrów. Ja jak szykuję się w dłuższą podróż to sprawdzam stan oleju, filtra powietrza (nie zaszkodzi spojrzeć na filtr paliwa ) jak masz gaz i dawno nie wymieniałeś filtra gazu to też tym się zajmij. Posprawdzaj czy masz wszystkie światła i stan gaśnicy i apteczki tak na wypadek gdyby Cię policja złapała. Chyba najważniejszą czynnością jest sprawdzenie chyba całego układu hamulcowego oraz opon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Standard stan płynów :diabel: Co trzy miechy robie taki przebieg w jeden tydzień i płyny oraz sprawdzenie zapasu to jedyny rzeczy które robie. W zależności jaki mam stan licznika pomiędzy wymianami oleju robie tuż przed albo po wyjeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Jakieś części?Najlepiej cały sklep bo nie wiadomo co może się stać hehe taki głupi żart. (Odpukać w nie malowane żeby nic się nie stało). Ale jak by się coś już stało najlepiej wieź więcej kaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość halski Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Oponki dopiero co wymieniłem więc spoko. Olej miesiąc temu. Filtr powietrza też niedawno. Myślałem czy nie zabrać jakiś żarówek na wymianę? Ale niewiem czy taki komplet ze stacji będzie pasował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Na stacji na pewno kupisz żarówki na nie których sprzedają też na sztuki a nie tylko w zestawach. Zapisz sobie z tego linku http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ight=assistance NKP Assistance jeżeli zamierzasz podróżować po Polsce może się przydać pare numerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość halski Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Dzięki za linka, ale jadę do Holandii. A co do żarówek to z przodu są H4? A z tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Standardowe. 5W/20W pozycje, hamulec -dwu włóknowe 20/25W hamulce i kierunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość halski Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Dzięki. Zastanawiam sie jeszcze nad wymianą filtra paliwa, niewiem kiedy byl wymieniany i czy wogóle był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik14 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Sunny to taka zajebiaszcza fura ze ja sprawdzilbym tylko czy mam kase na paliwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość halski Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Już zamówiłem u kolegi w sobotę wymiana. [ Dodano: Wto 06 Maj, 2008 14:59 ] A tak przy okazji, czy słyszeliście coś na temat, że nie można wwoźić do niemiec paliwa w karnistrze? Chce zabrać ze sobą 10L na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK60 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Jak chcesz się przesadnie przygotowac to powinieneś wyjąć rozrusznik i alternator i sprawdzić stan łożysk/tulei i szczotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość halski Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Dzięki za radę, ale czytaj daty stary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walazzios Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 a kiedy jedziesz? ja wyjezdzam do NL 22 czerwca moim sunniaczem >>>[edit] >>>AHA i jak sie sprawowal???? [ Dodano: Wto 10 Cze, 2008 23:31 ] a i mam pytanie, ogolnie sciagalo mnie na boki w koleinach i troche na lewo na prostej drodze ale po wymianie opon w koleinach jest OK ale zostalo lekkie sciaganie na boki, nie mam pojecia co to jest - wiele osob pisze ze to gumy stabilizatora, nawet jesli to nie jest tragicznie - ale czy mozna z tym tak jezdzic jesli to jest to? - zostala mi jeszcze zbierznosc ktora jutro zrobie ale mozliwe jest tez ze to od gum stabilizatorow, nie wiem czy wymienie - ogolnie droga do holandii jest bardzo latwa, po przekroczeniu granicy PL-DE jedzie sie bez skrzyzowania ................. wiec...... nie wiem czy na gwalt sie czegos doszukiwac czy ...... na razie zrobilem 1500km od 1 maja po bardzo slabych polskich drogach i wszystko gra, bez zajakniecia......... filtr paliwa nie wiem czy zdaze wymienic ale chyba nie potrzeba skoro sie nie dlawi.......... olej swiece filtr oleju i powietrza juz mam wymienione......... jeszcze pojade do lokalnego mechanicznego na wizje lokalna ale chce sie na maxa zabezpieczyc, hmm troche sie pekam bo najdluzsza moja trasa to lodz- poznan ale z drugiej strony wiem ze od granicy to tylko wielogodzinne przyjemne suniecie bez problemu co do kolegi to od razu polece kupno DOBREJ apteczki z certyfikatem TUV bo te polskie " nie dzialaja " w niemczech!!! a i jeszcze trojkat gasnica z certyfikatem oraz kamizelka odblaskowa tam trzeba sie miec na bacznosci, ostatnio bylem w DE 2 godziny i mialem 2 kontrole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi