ddicky Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Witam. Od niedawna eksploatuje Nissana Almere 1,5 i pojawił sie następujący problem.Auto wstawilem do garazu zamknałem na centralny zamek (kontrolka immobilisera zaczela mrugac) i zadowolony wyjechalem na tygodniowa delegacje.Po powrocie stwierdzilem ze mam calkowicie rozladowany akumulator.Sprawdzilem czy cos nie zostalo przypadkiem zalaczone, ale wszystko jest OK i raczej nie było żadnego odbiornika prądu. Pytanie moje jest takie.Czy samo działanie immobilizera moze tak doszczetnie rozladowac akumulator po tygodniu nieuzytkowania autka? A moze mój akumulator juz jest wyjechany i wymaga wymiany? A moze jest jakas jeszcze inna przyczyna? Czy ktos moze mi cos podpowiedziec? Bede wdzieczny za wszystkie informacje.Pozdrawiam wszystkich Klubowiczów i czekam na jakies informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mas Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 To na pewno nie wina immobilisera - może tak stać przez miesiąc i więcej i nic się nie powinno dziać. Stawiam na akumulator, skoro piszesz, że wszystko było powyłączane. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 zmierz jakie jest obciążenie akumulatora gdy wszystko jest wyłączone, może coś sie zwiera, nawet lampka w bagażniku :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddicky Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Dziekuje za podpowiedzi.Tym razem byla tzw "szkolna usterka".Az wstyd sie przyznac.Mialem niedomkniętą klapę bagaznika i cały czas świeciło się oświetlenie bagaznika.W takim przypadku caly czas z akumulatora był pobierany prąd ok 0,5A (pomierzylem to dokładnie).Po domknięciu klapy immobilizer pobiera prąd ok 10-15mA.Nie ma wiec obaw ze przy takim poborze prądu akumulator zostanie szybko wyladowany oczywiście pod warunkiem ze nie jest zużyty. Nitram miałeś absolutna rację z ta lampką! Gratuluje. Zamykam więc ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.