Gość slick Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Pytanko do posiadaczy GTI N-14 Urwał mi sie tumik Koncowy zaraz za łaczeniem Chce go wymienic na nowy Ale jest problem z dostaniem Orginału i zaminnika tez Bynajmniej w Krakowie Ale teraz pytanko Bo zastanawia mnie srednica rury za łączeniem ostatniego tumika FI wynosi umnie 47mm jak w morde strzelił A przed łączeniem jest znacznie grobsza a mianowicie to jest ponad 5 cm zle było to dokładnie zmierzyc bo niemam kanału i wpełzałem pod auto ale wyszło na sowmiarce ze jakies 55mm jest przed łączeniem tumika czy to jest normalne Czy np poprzedni wlasciciel Nazwijmy go (kutas) z wiadomych dlamnie powodow Po dojechaniu na maxa tumika tez niemogł znalesc takiego i zamontował powiedzmy od nissana sunny ale z mniejszym silnikiem np 1.4 lub 1.6 ??? czy taka srednica jest poprostu normalna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Średnica całego oryginalnego wydechu to fi48 i nie ma tam żadnego łączenia. Poprzedni właściciel musiał już majstrować przy wydechu. [ Dodano: Pon 21 Kwi, 2008 22:47 ] nie całego... jest zwężka zaraz za portkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slick Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Czekaj czekaj moze zle napisalem ostatni tumik jest skrecany 2 srubami do rury wydechu otym mowie mowiąć o łączeniu i przed tym co jest skrecane czyli docelowo tumik srednica jest o wiele wieksza niz ta na tumiku [ Dodano: Pon 21 Kwi, 2008 23:14 ] A jeszcze takie pytanko skoro mam problem z dostaniem tego tumika Moge powiedzmy zamontowac taki od 1.6 16v?? o jle ta srednica rory jest taka sama jak w mojm czyli te 47 czy tam 8mm i powiedzmy wybebeszył bym go w srodku z paru badziewi Czy raczej nieexperymentowac tak Bo do 1.6 16v jest dostepny w sklepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 U mnie wydech był jedną całością. Nie był nigdzie łączony i miał wszędzie jednakową średnicę (~fi48). Od 1.6 może być za ciasny. Stracisz na mocy. Poszukaj u siebie tłumikarzy, którzy potrafią robić tłumiki i zleć im robote. W Waiwe jest kilku i to i w Krakowie muszą być. Zapłacisz pewnie ze 200zł za tłumik + montaż ale będzie zrobiony na wymiar. No i skoro masz już średnicę fi55 to niech zrobi przelotowo komorowy na fi55. Takie moje zdanie. pzdr [ Dodano: Wto 22 Kwi, 2008 08:15 ] Albo, jak będziesz niechcący w Wawie to ustaw się wcześniej z Tomalą i w 2-3 godzinki będziesz miał założony nowy tłumik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drejk Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Kolego slick, w Kochanowie koło Zabierzowa są chłopaki co robią super tłumiki. Dają gwarancji minimum rok. Zrobią Ci tak jak sobie zażyczysz. Ja wsadziłem od nich wydech do Hondy ponad rok temu i jestem zadowolony. Tu masz ich dane: www.wydech.pl tel. (012) 285 18 76 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slick Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Kurde nie no to jak orginalny ma fi48 na calej długosci to cos jest nie tak Musze podniesc furmanke i zmierzyc to dokładnie w takim razie bo niechce mi sie wierzyc zeby poprzedni wlasciciel zmienial caly wydech Ale dzieki wielkie za podpowiedzi o tych tumikach w zabierzowie To nawet nie tak daleko odemnie wiec prawdopodobnie sie tam przejade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drejk Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 dzieki wielkie za podpowiedzi o tych tumikach w zabierzowie To nawet nie tak daleko odemnie wiec prawdopodobnie sie tam przejade Trzeba sobie pomagać Naprawdę ich polecam, znam ludzi co też tam robili i są zadowoleni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slick Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Kolego 08DREJK masz moze jakis kontakt do tych gosci z zabierzowa od tumikow nr telefonu albo jakis adres dokładniejszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drejk Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 slick, wyżej masz podany przecież nr tel i strone www, tam pewnie będzie adres. To jest przy głównej drodze. Pzodrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slick Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Racja czasami sie trzeba przyznac ze sie jest matoł Dzieki za cenna uwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi