Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Srednica rury ostatniego tumika SR20DE zna ktoś???

Gość slick
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanko do posiadaczy GTI N-14 Urwał mi sie tumik Koncowy zaraz za łaczeniem Chce go wymienic na nowy Ale jest problem z dostaniem Orginału i zaminnika tez Bynajmniej w Krakowie Ale teraz pytanko Bo zastanawia mnie srednica rury za łączeniem ostatniego tumika FI wynosi umnie 47mm jak w morde strzelił A przed łączeniem jest znacznie grobsza a mianowicie to jest ponad 5 cm zle było to dokładnie zmierzyc bo niemam kanału i wpełzałem pod auto ale wyszło na sowmiarce ze jakies 55mm jest przed łączeniem tumika czy to jest normalne Czy np poprzedni wlasciciel Nazwijmy go (kutas) z wiadomych dlamnie powodow Po dojechaniu na maxa tumika tez niemogł znalesc takiego i zamontował powiedzmy od nissana sunny ale z mniejszym silnikiem np 1.4 lub 1.6 ??? czy taka srednica jest poprostu normalna ??

Średnica całego oryginalnego wydechu to fi48 i nie ma tam żadnego łączenia. Poprzedni właściciel musiał już majstrować przy wydechu.

[ Dodano: Pon 21 Kwi, 2008 22:47 ]

nie całego... jest zwężka zaraz za portkami

Czekaj czekaj moze zle napisalem ostatni tumik jest skrecany 2 srubami do rury wydechu otym mowie mowiąć o łączeniu i przed tym co jest skrecane czyli docelowo tumik srednica jest o wiele wieksza niz ta na tumiku

[ Dodano: Pon 21 Kwi, 2008 23:14 ]

A jeszcze takie pytanko skoro mam problem z dostaniem tego tumika Moge powiedzmy zamontowac taki od 1.6 16v?? o jle ta srednica rory jest taka sama jak w mojm czyli te 47 czy tam 8mm i powiedzmy wybebeszył bym go w srodku z paru badziewi Czy raczej nieexperymentowac tak Bo do 1.6 16v jest dostepny w sklepach

U mnie wydech był jedną całością. Nie był nigdzie łączony i miał wszędzie jednakową średnicę (~fi48). Od 1.6 może być za ciasny. Stracisz na mocy.

Poszukaj u siebie tłumikarzy, którzy potrafią robić tłumiki i zleć im robote. W Waiwe jest kilku i to i w Krakowie muszą być. Zapłacisz pewnie ze 200zł za tłumik + montaż ale będzie zrobiony na wymiar. No i skoro masz już średnicę fi55 to niech zrobi przelotowo komorowy na fi55.

Takie moje zdanie.

pzdr

[ Dodano: Wto 22 Kwi, 2008 08:15 ]

Albo, jak będziesz niechcący w Wawie to ustaw się wcześniej z Tomalą i w 2-3 godzinki będziesz miał założony nowy tłumik.

Kolego slick, w Kochanowie koło Zabierzowa są chłopaki co robią super tłumiki. Dają gwarancji minimum rok. Zrobią Ci tak jak sobie zażyczysz.

Ja wsadziłem od nich wydech do Hondy ponad rok temu i jestem zadowolony.

Tu masz ich dane:

www.wydech.pl

tel. (012) 285 18 76

Pozdrawiam.

Kurde nie no to jak orginalny ma fi48 na calej długosci to cos jest nie tak Musze podniesc furmanke i zmierzyc to dokładnie w takim razie bo niechce mi sie wierzyc zeby poprzedni wlasciciel zmienial caly wydech Ale dzieki wielkie za podpowiedzi o tych tumikach w zabierzowie To nawet nie tak daleko odemnie wiec prawdopodobnie sie tam przejade

dzieki wielkie za podpowiedzi o tych tumikach w zabierzowie To nawet nie tak daleko odemnie wiec prawdopodobnie sie tam przejade

Trzeba sobie pomagać :)

Naprawdę ich polecam, znam ludzi co też tam robili i są zadowoleni.

Pozdrawiam.