Gość Mas Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 W poprzednim Nissanie (P11) leżała sobie ładnie przed siedzeniem pasażera - tu się nie mieści. Na razie wożę ją w bagażniku za siatką - ale wolałbym ją mieć pod ręką (na wszelki wypadek (odpukać )). W związku z tym: Czy jest a jeżeli tak to gdzie jest w Almerze N16 fabrycznie przewidziane miejsce na gaśnicę? Z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny38 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Fabrycznego miejsca nie ma, nie wszystkie kraje ją wymagają. Ja w N16 mam zamontowaną w salonie właśnie pod fotelem pasażera, mieści się na styk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Ja w N16 mam zamontowaną w salonie właśnie pod fotelem pasażera, mieści się na styk. Witam. W mojej Almie tak samo. Pozdrawiam :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Ja też wyjeźdzjąc z salonu miałem przykręcone do fotela pasażera. Ale teraz leży sobie spokojnie razem z apteczką w bagażniku w kole zapasowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Glinuś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Też tak miałem jak wszyscy ale było to nie wygodne.W bagażniku po lewej stronie na nadkolu miałem dwa otwory stelaż gaśnicy przykręciłem na blachowkręty w zagłębieniu i jest ok.Dla bezpieczeństwa zacisnąłem na gaśnicy i stelażu zwykłą plastikową opaskę zaciskową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mas Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 zacisnąłem na gaśnicy i stelażu zwykłą plastikową opaskę zaciskową. Opaska to chyba nie najlepszy pomysł - co jeśli będziesz chciał jej użyć? Spróbuję ją wcisnąć pod siedzenie - a jak się nie uda to dalej będzie w bagażniku jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Glinuś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Mój stelaż jest dość mocno spasowany i gaśnica trzyma się w nim solidnie a opaskę mam cieniutka wystarczy mocniej pociągnąć i się zrywa.Jeździłem bez niej i gaśnica nie wypadła.Ale może w krótszej Almie jest inaczej bo ja w sedanie mam dodatkowo w tapicerce bagażnika wyprofilowane wgłębienie i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 próbuję ją wcisnąć pod siedzenie - a jak się nie uda to dalej będzie w bagażniku jeździć Witaj Nie pod siedzenie, ale z przodu siedzenia, w poprzek samochodu od strony pięt stóp pasażera. Gaśnica ma fabryczny uchwyt, który mocowany jest dwoma grubymi blachowkrętami do wybrzuszenia z przodu fotela pomiędzy jego prowadnicami. Pozioma dźwignia do odblokowywania przesuwania fotela przechodzi na gaśnicą. Blachowkręty nie przebijają blach podwozia, a samą gaśnicę mocuje się w uchwycie zaczepiając jej dolną ścianę o występ uchwytu w kształcie np. "pazura", a następnie zatrzaskuje zwężeniem górnej częścią (tej z wylotem środka gaśniczego). Dzięki temu mocowanie jest stabilne, a wyjęcie gaśnicy (oby nigdy nie trzeba było tego robić) to moment. Jest cały czas praktycznie po ręką. To tyle. Pozdrawiam :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mas Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Tak właśnie miałem to zamocowane w Primerze - w Almerze jeszcze to sprawdzę, ale mam chyba za "grubą" gaśnicę i wydaje mi się, że się nie zmieści pod uchwytem regulacji położenia fotela... Pisząc "pod fotelem" miałem na myśli oczywiście miejsce o którym piszesz - czyli z przodu pod fotelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość porcupine Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 U mnie gaśnica leży sobie luzem (a raczej stoi ) w bagażniku w siatce po lewej stronie, razem z zapasowymi żarówkami, reklamówkami na zakupy, trójkątem i flaszką wódki (którą zawsze mam przy sobie na wszelki wypadek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flejka Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Ja jak reszta pod siedzeniem pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordi Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 mam zamocowane dokladnie jak kolega danstan :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZIELooNY Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Ja również (w sedanie) mam z przodu, koło nóg pasażera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olej Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 U mnie leży za siedzeniem kierowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonhart Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 A ja trochę z innej beczki, ale też o gaśnicy... gdzie w Warszawie można zalegalizować gaśnicę??Ja swoją mam do końca grudnia, a jazda z nieważną to chyba ze 200PLN :<! Aha ile to kosztuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel. Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Nie ma nigdzie w kodeksie napisane o tym, ze gaśnica musi mieć aktualną datę. Jest napisane jedynie o tym, ze posiadanie jej jest wymagane. Był o tym szeroki temat w gazie Auto Świat bodajże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pagio1 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Potwierdzam poprzednika, w pojeżdzie jest wymagane posiadanie gaśnicy. Indywidualna sprawa kierowcy jest sprawność owej gaśnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi