Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Olej Shell 10W60

Gość Glinuś

Rekomendowane odpowiedzi

Czy któryś z kolegów ma zalany w silniku taki olej,jak się spisuje.Pytam w szczególności tych użytkowników którzy przeszli na ten olej bo poprzedni był brany przez silnik.Wiem,że olej nie jest tani,a eksperymentować z innymi nie mam ochoty,obecnie mam Mobil 5w50 (troche bierze ok 200 mil na 1000 km) i zbliża się termin wymiany.

Witam!

Ja mam taki zalany w 2 Primerkach. Przesiadka wlasnie z Mobil1 5w50 (tez fajny olej ale troszke rzadki). Ogolnie spisuje sie lepiej, i w moim przypadku po zalaniu przestal palic (jakies 200ml od wymiany do wymiant trzeba dolac). Pozdro jak co to pytaj :)

Ile masz przejechane w P12 bo ja 81 tys na początku był Shell 5w40 ale łykał ok 500mil teraz Mobil 5w50-ok 200 mil.Właśnie nie wiem czy podjąć to ryzyko.Myślałem że Shell w tej pierwszej granicy 10 będzie gęściejszy a co za tym idzie silnik mniej go będzie palił.

W P11.144 kolo 82 tys a w P12 kolo 86 tyś. (w niej byl lany od nowosci Shell 10w60). Ja leje tylko ten i nie mam problemow z nadmiernym piciem, troszke trzeba dolać (jak pisalem) ale to chyba normalna norma :)

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...