lisek Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Hej - wpadłem na pewien pomysł - może mało oryginalny, ale nie znalazłem tu podobnego. Zamierzam sobie troszke przerobic sterownie klimatyzacją i nagrzewaniem. - Zastosować silnik krokowy do regulacji ciepło / zimno oraz oczywiscie sterowanie klimatyzacją. Dane z dwóch czujników temperatury - jeden w podsufitce z przodu, drugi z tyłu. Czy ktoś z was ma na tyle pojęcia żeby mi powiedzieć jak powinna regulować taka centralka? Chodzi mi o to ze np. jak nastawie 21 stopnie to zeby sie nie okazalo ze kompresor bedzie ciagle smigal a i tak takiej temperatury nie zrobi, bo moze ten pomysl okazac sie zupelnym niewypalem. Ew. propozycje na jakim ukladzie oprzec to, i gdzie zamontowac wyswietlacz z przyciskami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 lisek chyba Ci się działy pomyliły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.