Gość marcins Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 WItam Czy ktoś ma doświadczenie z wymienianiem szkła reflektora? Założyłem "używkę" - cały reflektor, w miejsce uszkodzonego oryginału. Jakże wielkie było moje zdziwienie gdy pan podczas przeglądu nie chciał podbić mi dowodu. Zapomniałem dodać , że używka to "anglik". Zastanawiam sie nad kupnem samego szkła reflektoru na allegro - TUTAJ Czy ktoś może doradzić jak takie szkło wymienić? Czy to się trzyma na jakimś kleju, zatrzaskach? Jeśli ktoś wie, prosze o pomoc. Badanie techniczne mineło mi wczoraj:) Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 marcins, wybijasz szkło i dobrze czyścisz miejsce osadzenia szkła. Nowe wklejaj na silikon do akwarium. Nie bierz innego , bo ten osobiście mam sprawdzony. Miłej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin101 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 To nie jest kwestia szkla tylko strumienia swiatla )) nic nie da wymiana szkla trzeba przestawic odbłyśnik, niektore angole maja przestawiane. Założyłbym się ze diagnosta najpierw zwrocil uwage na strumien swiatla a potem na oznaczenia na szkle. Pozdr, sprawdz czy odblysnika sie nie przestawia. W Angli jest ruch lewostronny wiec dluzszy strumien swiatla jest na lewo, a w polsce powinien byc na prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcins Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 No to panowie zadaliście mi klina. Ja jednak skłaniam się w strone wymiany szkła poniewarz "faktura" szkła w oryginale jest nieco inna niż w tym zmienionym szkle i wydaje mi się, że to może rozwiiązać problem. Ale zaczekam jeszcze może ktoś sie wypowie, kto miał podobny problem i powie jak to rozwiązał. Wiem , że najlepiej wymienić cały reflektor ale....chodzi o koszty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mas444 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Wymiana szkła dokładnie jak napisał maniek-ol Robiłem to rok temu, co prawda w innym aucie, ale to bez znaczenia. Wklejałem na ''ośmiorniczkę'' i też dobrze trzymało. Ważne, by porządnie wyczyścić miejsce osadzenia szkła i dokładnie rozprowadzić klej. Inaczej woda będzie się dostawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 lewy czy prawy potrzebujesz? mam na zbyciu prawy reflektor, oddam za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcins Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Dzięki wszystkim za rady ale najcenniejsza była ta od 08Maniek-ol Kupiłem nowe szkło, stłukłem delikatnie stare, wyczyściłem, skleiłem na silikonie i jest jak nowe. Dzięki też za prawy reflektor - gratis - ale potrzebowałem lewego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pitek86 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Witam. A czy ma ktoś z was pomysł, jak odkleić szkło od reszty reflektora - jest na silikonie, czy jakimś kleju. Nadmienię, że nie chcę go tłuc, bo jest mi potrzebne. Rozwaliłem szkło i kupiłem reflektor cały. Teraz chce z tego co kupiłem wstawić szkło do tego co miałem dawniej, gdyż w starym jest np. elektryczna regulacja. Robił ktoś coś takiego? Dzięki za info z góry. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darek_2208 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Witam. A czy ma ktoś z was pomysł, jak odkleić szkło od reszty reflektora - jest na silikonie, czy jakimś kleju. Nadmienię, że nie chcę go tłuc, bo jest mi potrzebne. Rozwaliłem szkło i kupiłem reflektor cały. Teraz chce z tego co kupiłem wstawić szkło do tego co miałem dawniej, gdyż w starym jest np. elektryczna regulacja. Robił ktoś coś takiego? Dzięki za info z góry. Pzdr o ile dobrze pamiętam to reflektory są wklejane na elastyczne kleje tak że nie wiem czy bez uszkodzenia da sie to wyjąć ale można spróbować wycinać przy krawędziach. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Albo pojechać do tych co kleją reflektory - oni mają specjalne urządzenie - dmuchawe na gorące powietrze, żeby rozkleili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pitek86 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Dzięki za informacje. Na razie wymieniłem cały reflektor i będę musiał regulować śrubką :/ Jak będę kleił zderzak, to pewnie do tego wrócę. Pozdro!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donDzik Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 a jak wogóle wyjmuje sie reflektor? czy nie potrzeba demontowac dodatkowych rzeczy, np. zderzaka czy atrapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pitek86 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Nie ma z tym problemu: jest chyba 4 śrubki do odkręcenia (+ te od listwy pod reflektorem). Zresztą poszukaj, bo ktoś tu pisał jak dokładnie się odkręca, krok po kroku. Atrapę musisz zdjąć, bo przecież jest do reflektora przymocowana (ale to nie problem Ja musiałem zdjąć zderzak, bo mi się belka wygięła - 2,5 godziny pod blokiem wymiana reflektora, w tym zdejmowanie i zakładanie zderzaka. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Panowie jak już demontujecie reflektory to może warto byłoby pomyśleć nad ich regeneracją? Koszt za 2 szt to ok 200zł i przesyłka. Wiadomo po latach szkło trochę zmatowiało i odblask. Już nie jest to samo. Ja właśnie będę to robił ze swoimi lampami. Po wykonanej operacji postaram się wrzucić fotki - czyli za jakiś tydzień . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pitek86 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Janusz_lublin - generalnie masz racje - warto zregenerować. Ja wymieniłem jedno, które było zregenerowane i widać różnicę, więc przy okazji (jak będzie czas), zdejmę to drugie i wyśle gdzieś do regeneracji. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolters Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 witam mam mały problem z lewym przednim reflektorem gdyż urwało się z jednej strony do ustawiania góry ,dół i teraz nie mogę ustawić lampy dobrze mało tego jeśli chce wymienić żaróweczkę to cały środek mi chodzi czy to trzeba cała lampę wymienić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zecikk Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 no raczej chyba caly bym wymienil tymbardziej ze nowe zamienniki nie sa takie drogie na allegro nawet z elektrycznym sterowaniem. a tak ogolnie to powinno sie dac ze tak ujme bezinwazyjnie odkleic szklo od reszty reflektora. ja mysle nad pomalowaniem srodkow na czarno:) jest fajny efekt. tylko umiejetnie trzeba malowac co by nie swiecilo gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość armiadka Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Po zrobieniu auta pojechałem na przegląd pokolizyjny,jakie było zdziwienie diagnosty gdy ustawiał reflektory.Stwierdził ,że szkła reflektorów się różnią,reflektory to zamienniki na szkłach wszystkie oznaczenia.Obraz padającego światła różnił się .Czy to jest możliwe :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 armiadka, może wszystko zależy od producenta szkła. Ja ostatnio wymieniałem odydwa szkła i światła mam super , chyba nawet lepsze niż były. Ja mam szkła firmy DJ AUTO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi