Gość Pavlo Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 mam takie pytanko mam dwa czujniki temperatury, jeden jest od wskaźnika temperatury a drugi wysyła temperaturę płynu do jednostki sterującej silnikiem. i mam podejrzenie ze ten drugi sie psuje, jest możliwość sprawdzenia go samemu?. z tego co pamiętam jeden jest z dwoma przewodami a drugi z jednym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Tak, ten z dwoma przewodami steruje wentylatorem (zapewne przez komputera auta). Można go sprawdzić omomierzem: zimny silnik (20 st C) - ok. 2500 Om gorący silnik (80 st C) - ok. 300 Om Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pavlo Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 dzięki zaraz go sprawdzę [ Dodano: Czw 01 Maj, 2008 07:14 ] sprawdziłem czujnik i na gorącym silniku (80 st C) - miałem 480 Om. według mnie trochę za dużo odbiega od normy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.